Het was een wedstrijd die vooral in het teken stond van de KNVB-cursisten (o.a. Zuidhorn, Drachtster Boys, VCR, Birdaard, WPB en Blauw Wit ’34). Assistent bij IJVC, Jelle Bakker, had deze avond georganiseerd. Per helft waren er twee cursisten die de teams begeleide en ook deden de cursisten de besprekingen. Het werd een leuke avond voor de cursisten en ook voor de neutrale toeschouwer bleek er voldoende te genieten. De wedstrijd werd afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Germ Wijnja. Vooraf was afgesproken om twee keer veertig minuten te spelen, echter waren de cursisten voor het eind van de wedstrijd al weg zodat Wijnja de tweede helft de gebruikelijke vijfenveertig minuten liet spelen. De rust was wel slechts 10 minuten. Dit ook allemaal op aanvraag van de veeleisende assistent J. Bakker.

IJVC begon ontzettend voortvarend en zette HJSC op alle mogelijke plekken onder de druk. Dit resulteerde na 5 minuten in de eerste grote kans voor IJVC. Bruggenkamp, de man die bewees rendement te hebben, kreeg de eerste kans maar schoot tevergeefs over. Scheidsrechter zag hierbij wel een duwfout bij een speler van HJSC en dus werd er een vrije trap gegeven op randje zestien. Spoelstra stapte erachter en schoot hem langs gelegenheidsdoelman Erro Hofstra. IJVC stond na zeven minuten op voorsprong. IJVC bleef kansen creëren en binnen het kwartier maakte Jelmer van der Zee oog in oog met Hofstra er 2-0 van. IJVC bleef gedurende de eerste helft mogelijkheden klaar spelen, maar breidde de score niet verder uit. Hierdoor gingen de teams met 2-0 de verkorte rust in.

In de tweede helft werd er het nodige gewisseld en zakte HJSC wat verder in. Dat die tactiek resulteert bij HJSC weet iedereen en zo ook op deze avond. HJSC is gespecialiseerd in het vinden van fouten in de opbouw van de tegenstander en er dan razendsnel uit te komen. IJVC maakte deze fouten dan ook tot twee keer toe en gaf HJSC twee gratis doelpunten en daarom stond het na 68 minuten ineens 2-2. De doelpunten verdienen geen verdere beschrijving. Twee minuten later was daar dan wel weer een mooi moment voor IJVC. Debutant Klaas Jan Jansen maakte in zijn eerste minuten ook direct het winnende doelpunt. Op aangeven van Spoelstra maakte hij geen fout en bezorgde IJVC de overwinning in deze oefenderby.

De maand april is wederom een belangrijke maand voor de ploeg van Sido Postma. IJVC speelt in april drie competitiewedstrijden en dat zijn niet de minste. Op 6 april komt koploper Joure op bezoek, 13 april vertrekt de selectie naar Balk voor een clash tegen de nummer twee en als kers op de taart komt hekkensluiter SDS op 20 april langs in IJlst. We zien jullie graag langs de lijn bij deze wedstrijden. Tot dan!

Karakteristieken:

IJVC – HJSC 3-2 (2-0)

’7 Pieter Kor Spoelstra 1-0, ’14 Jelmer van der Zee 2-0, ’50 Hein Kemme 2-1, ’68 Pieter Wiersma 2-2, ’70 Klaas Jan Jansen 3-2

Gele kaarten: geen

Opstelling: Hoekstra, Kramer (’40 S. Zijlstra), Albertsma, Nooitgedagt, Sybrandy, Stienstra(’40 M. Zijlstra), Spoelstra ©, Bruggenkamp, van der Zee (’40 Jansen), Zijsling, de Groot