Na een week eerder de derby te hebben verloren van Heeg, staat er voor IJVC nog meer druk op de uitwedstrijd tegen WPB. IJVC en WPB staan na 16 wedstrijden op plek 11 en 10. Beide ploegen hebben 9 punten alleen WPB heeft een iets beter doelsaldo. Voor trainer Postma is het een speciale ontmoeting. Hij is namelijk de trainer die WPB op dit niveau bracht en heeft nog altijd warme gevoelens voor de club. Hij motiveerde de selectie dan ook tot op het bot om deze wedstrijd winnend af te sluiten. In de opstelling van IJVC waren twee wijzigingen. Riemer de Boer is geblesseerd en hierdoor mocht Spits Reinold Nooitgedagt oversteken naar de achterhoede. Voor hem in de spits stond Bart Zijsling.

De wind speelde deze wedstrijd een grote factor. Het waaide namelijk nog al stevig, waardoor veel ballen bleven hangen of juist de vaart kregen. Hierdoor begon de wedstrijd stroef en kwam die eigenlijk nooit echt op gang. Er werden gedurende de hele wedstrijd weinig kansen gecreëerd door beide teams. Het was dan ook met recht een degradatiekraker. IJVC werd een paar keer een beetje gevaarlijk uit een doodspel moment en hetzelfde gold voor de blauw gelen van WPB. Pengel omschreef de wedstrijd dan ook als gezapig, maar dat was absoluut in het voordeel van IJVC. Je weet bij WPB nooit wat je voorgeschoteld krijgt. Ze kunnen namelijk uit het niets nog al eens over de schreef gaan, maar daar was in deze ontmoeting niks van te merken.

In de tweede helft had WPB de wind in de rug en bracht het in de rust Brian Visser. Toch één van de gevaarlijke mensen van de thuisploeg. Hij kwam dan ook tot twee keer toe in scoringspositie, maar wist Damstra niet te verschalken. In de 74e minuut was daar dan ineens een aanval van IJVC die deze wedstrijd niet verdiende. Reitsma gaf de bal mee aan Bruggenkamp. Op zijn beurt gaf hij de bal voor het doel en dook daar bij de tweede paal Joël de Groot op. Hij tikte de 0-1 binnen en was daarmee het goudhaantje. Uit respect voor zijn oude club juichte trainer Postma niet en bleef hij in tegenstelling tot de rest van de bank stoïcijns zitten. In het resterende kwartier was het vooral tegenhouden voor IJVC, maar dat deed de ploeg met verve. Naast één hachelijke situatie voor het doel van Damstra kwam IJVC niet in gevaar. Zo was daar de tweede overwinning van het seizoen en dat op een ongekend belangrijk moment. Wederom was het een 0-1 overwinning en was de vreugde nadien groot. Jelle Bakker trakteerde de selectie op blikjes Smirnoff ICE die uit het magazijn kwamen van zijn werkgever. Ook staat Bakker nu 12 flessen whiskey in de schuld van de selectie. Aan het begin beloofde hij een fles per gewonnen punt. De selectie hoopt hem dan ook in de laatste weken van de competitie nog wat flessen af te troggelen.

Dat de Groot belangrijk kon zijn voor IJVC bewees hij vorig jaar in mei ook al. In de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen gaf hij een voorzet op Nooitgedagt en die knikte in Tollebeek de 2-3 binnen waardoor IJVC de nacompetitie in ging. De rest is historie.

Een heerlijke overwinning voor IJVC en een broodnodige. Over twee weken staat de eerstvolgende competitiewedstrijd op het programma en dat is er eentje om naar uit te kijken. De koploper van de 3e klasse A komt namelijk op bezoek. Joure is dan de tegenstander. Aanstaande woensdag oefent IJVC nog tegen HJSC. Deze wedstrijd staat in het teken van Jelle Bakker en zijn mede cursisten. Zij mogen namelijk de bespreking en dergelijken voor hun rekening nemen. Voor de liefhebbers begint deze wedstrijd om 20:00. Zaterdag 6 april om 14:30 is de volgende thuiswedstrijd in competitieverband. Tot dan!

Karakteristieken:

WPB – IJVC 0-1 (0-0)

’74 Joël de Groot 0-1

Gele kaarten: geen

Opstelling: Damstra, Kramer, Albertsma, Nooitgedagt, S. Zijlstra, Stienstra Spoelstra ©, Bruggenkamp, van der Zee (’70 de Groot), Zijsling, Reitsma (’84 Koopman)

Niet gebruikte wissels: Hoekstra (k), Sybrandy, M. Zijlstra