Reinold Nooitgedagt legt aan voor de 1-0 in de heenwedstrijd tegen CVVO

Zaterdag 18 mei staat de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2023/2024 alweer op het programma. Ondanks het vertrek van vele bepalende spelers en de mindere resultaten is de selectie het gehele seizoen positief gebleven. De trainingsopkomst heeft nooit onder de resultaten geleden evenals het plezier. Uiteindelijk sta je op de positie waar je hoort te staan aan het einde van het seizoen, maar wat IJVC betreft had dat wel een paar plekken hoger mogen zijn. Nooit werd de selectie van Postma echt weggespeeld op een enkele wedstrijd na. Trainers van tegenstanders gaven in de bestuurskamer vaak aan dat ze het vreemd vonden dat IJVC zo laag op de ranglijst stond. Het grootste pijnpunt werd dan ook blootgelegd, scorend vermogen daar ontbreekt het aan in IJlst.

Met Lars Bos (11), Melle Kramer (8), en Rens Soenveld (6) leverde de ploeg al 25 treffers in. Bos werd dit seizoen kampioen in de reserveklasse met TOP ’63 2 en scoorde al meer dan 45 treffers in competitie- en bekerverband. Hem zien we komend seizoen zoals eerder vermeld weer terug in het blauwwit. Melle Kramer vertrok naar The Knickerbockers en speelde zich daar na de winterstop in de basis, gezien zijn kwaliteiten geen verrassing. Zijn club draait een beter seizoen dan zijn oude vereniging. Soenveld speelde de laatste maanden van het afgelopen seizoen met pijntjes en besloot een stapje terug te doen. De laatste wedstrijd is hij weer aangesloten bij de selectie.

Ook basisspelers Hogeling, Goeman en Hottinga kozen een andere weg waardoor er met een bijna geheel nieuw elftal in de derde klasse moest worden begonnen. Spelers die de kans kregen moesten deze grijpen en Postma moest veel nieuwe spelers inpassen. Zo bleek Joppe Kramer ineens de nieuwe rechtsback, en moest op deze positie af en toe leergeldbetalen. Dit leverde wel eens een overtreding of strafschop op. Sieger Zijlstra en Bruggenkamp waren eerder elkaars concurrenten op de linksback, nu staan ze beide op het wedstrijdformulier. De echte afmakers zit niet in de selectie waardoor de vele gecreëerde kansen te weinig doelpunten opleverde. Ook het wegvallen van Johannes Zijlstra na de winterstop liet zich binnen het elftal voelen.

In de laatste wedstrijd van het seizoen staat er nog genoeg op het spel. Rechtstreeks degraderen is nog altijd een optie, en daar wil IJVC ver weg van blijven. Bij winst gaan we naar de nacompetitie met daarin enkele zware tegenstanders (zoals het nu staat in de eerste ronde VHK), maar deze wedstrijden staan op zichzelf (hebben we afgelopen seizoen ervaren) en dan is er altijd nog een kans. Met een schuin oog wordt naar de wedstrijd QVC – Waterpoort Boys gekeken. De ploeg uit Sneek staat nog maar één punt achter IJVC en heeft een beter (iets minder slecht) doelsaldo dan IJVC. Mochten de Snekers verliezen dan degraderen zij samen met SDS naar de vierde klasse.

Voor ons zal winnen in Lemmer al lastig genoeg worden gezien de historie, slechts vijf overwinningen in 22 ontmoetingen doet het zelfvertrouwen geen goed. In de thuiswedstrijd was IJVC wel de betere maar na de rode kaart vielen de Kypmantsjes ver terug en mocht het uiteindelijk nog blij zijn met een gelijkspel. De doelpuntenmaker van destijds zal er zaterdag niet bij zijn, hij brak later zijn been.

Tussen 1974 en 1977 verloor IJVC niet van CVVO en in die drie ontmoetingen die in die periode gespeeld werden scoorde Geert de Leeuw elke keer.

Door de resultaten van afgelopen weekend is CVVO voor 95% zeker van klassebehoud, waardoor er voor de ploeg van Ton Haarman alleen nog de eer op het spel staat. Want we zien Joure niet met grote cijfers van Heeg verliezen. Wie mag er samen met Heeg richting de nacompetitie; wij of WPB?

Kom onze selectie nog éénmaal aanmoedigen dit seizoen.

Oant sneon.