Na de laatste wedstrijd tegen Nijland op 7 oktober had IJVC al niet meer gevoetbald. Mede door trieste omstandigheden bij Oosterwolde en een vrij weekend. Afgelopen vrijdag zou deze wedstrijd eerst op het programma staan in Blauwhuis, maar door de slechte weersomstandigheden ging dit niet door. Gezien de harde wind en regen vond niemand dit heel erg. Gelukkig was het afgelopen dinsdag beter weer en kon het team van Postma zich weer eens laten zien in de wei. Ik zeg het team van Postma, maar eigenlijk had Jelle Bakker de leiding. Jelle komt uit Blauwhuis en loopt “stage” bij trainer Postma en wil graag zijn papieren halen in de toekomst. Jelle is een uiterst fijne vent en zelfs onlangs al lid geworden van de club van 50!

Dan voetbal. IJVC begon met Hoekstra op goal en die kreeg weer eens de kans om zich te bewijzen. Hoekstra mistte het afgelopen seizoen geen minuut, maar staat nu op het tweede plan door de goede optredens van Damstra. Nooitgedagt was de spits van vandaag en hield zodoende Zijsling op de bank. De eerste de beste kans van IJVC resulteerde meteen in een doelpunt, na een knappe actie van Stienstra was het Goeman die binnenschoot. In waarschijnlijk Goeman zijn laatste wedstrijd voor IJVC, voor een hele lange tijd, bewees hij zich nog eens. Hij zal voor onbepaalde tijd vertrekken naar Australië komende week. De 2-0 was van Nooitgedagt, Bruggenkamp gaf goed voor en Nooitgedagt hoef je zo’n kop kans niet te geven. De 3-0 was van mr. Oefengoal, hij tikte vlak voor rust de 3-0 binnen op voorgeven van Goeman. Met die stand ging de ploeg van Bakker dan ook de rust in.

Na toch een aantal stevige woorden in de rust begon IJVC aan de tweede helft en dat deden ze goed. Goeman werd weggestoken door Stienstra en maakte zijn tweede van de avond. Zo scoor je nooit en zo leg je er twee binnen. Het is dan wel tegen het respectievelijke Blauwhuis, maar voor zijn vertrouwen goed. Vlak daarna werd het 4-1 door een goede goal van Arjan de Jong. Balinees Hoekstra weet ook weer hoe het is om een bal uit het net te pakken. Daarna wordt er nog gescoord door Stienstra en maakt Reitsma nog zijn tweede van de avond, ook Arjan de Jong maakt zijn tweede van de avond en zo eindigt de wedstrijd in 6-2.

Zaterdag staat de derby tegen Osinghuizen-west op de rol en wij hopen jullie dan ook allemaal langs de lijn te zien daar. Tot dan!

Karakteristieken:

IJVC – Blauwhuis 6-2 (3-0)

‘2 Goeman 1-0, ’20 Nooitgedagt 2-0, ’36 Reitsma 3-0, ’49 Goeman 4-0, ’51 de Jong 4-1, ’68 Stienstra 5-1, ’83 de Jong 5-2, ’85 Reitsma 6-2

Opstelling: Hoekstra, Sybrandy (’70 Nooitgedagt), Spoelstra ©, R. de Boer (’70 J.Zijlstra) , Bruggenkamp, Albertsma, J.Zijlstra (’46 Visser), Stienstra, Goeman (70’ Reitsma) , Nooitgedagt (’46 Zijsling), Reitsma (‘46 Kramer)