Donderdag 5 januari was de eerste dag van het OFK in Franeker. De selectie dit jaar was: Niels, Reimer, Rens, Johannes, Melle, Jorrit, Brian, Pieter Kor en Timo. IJVC kwam uit in poule 6 waarin het met een 0-0 gelijkspel begon tegen Veenwouden zaal. Een overwinning had er wel ingezeten maar ook Reimer kreeg hem er in de laatste seconden net niet in. De tweede wedstrijd ging minder voortvarend en door enkele overtal situaties voor de goal van Jorrit wist tegenstander Opende vier keer te scoren. De teller van de ‘Kypmantsjes’ bleef ook dit duel op nul hangen. De derde wedstrijd werd al naar uit gekeken, want Sint Annaparochie was de tegenstander. Zij wisten in hun openingswedstrijd met maar liefst 4-1 te winnen van favoriet Noordbergum. Timo zette IJVC op een 0-2 voorsprong en met nog enkele minuten te gaan was de eerste overwinning tastbaar. Dat de zwartwitten nog tegen scoorden leverde de laatste minuten nog even billenknijpen op. Maar de eerste driepunter was binnen.

Weer terug naar zaal 4 waar de tribune met vooral supporters van Noordbergum gevuld was voor de wedstrijd tegen IJVC. In deze wedstrijd had IJVC helemaal niets te vertellen en technische spelers als Tarik Bourakba (ex-LSC) en Huy Tran (ex-ONS) draaiden enkele spelers helemaal dol. De 1-0 van Bourakba kreeg de handen op elkaar. De eindstand van 2-0 doet niets af aan het krachtsverschil in het veld.

De laatste wedstrijd was tegen nummer laatst in de poule SSS ’68 en deze werd plichtmatig met 2-0 gewonnen. Hierdoor kwam de teller op zeven punten. Geen volgende ronde maar dat geeft niets, want dan is er in IJlst een onderling zaaltoernooi voor de JO-19 en senioren.