Na de zure nederlaag van afgelopen zaterdag in Stavoren, mochten de mannen van Postma dinsdag alweer de wei in voor een oefenwedstrijd. Irnsum kwam op bezoek. Irnsum is een bekende tegenstander van IJVC. In 22/23 klopte IJVC Irnsum nog met 3-0 voor de beker en in 21/22 kwamen ze elkaar tweemaal tegen in de competitie. Thuis wist IJVC destijds met 2-0 te winnen, maar in Irnsum werd het 2-1 voor de thuisploeg. Deze nederlaag was notabene het enige puntverlies in dat seizoen.

Onder leiding van “zaalvoetbal” scheidsrechter Wijnja werd er afgetrapt voor de eerste helft. Het scorebord stond nog niet eens aan of het was al 1-0 voor de IJlsters. Nadat Zijlstra eerst zelf nog vergat te scoren en ook Nooitgedagt op de keeper schoot, was daar weer Zijlstra die de 1-0 binnenschoot. Een droomstart. IJVC had deze hele helft de volledige controle en naast 1 schotje van de uitploeg heeft Damstra verder niets te doen gehad. In het laatste deel van de eerste helft kwamen dan ook echt de vele kansen en in minuut 34 was daar Nooitgedagt met een individuele actie en dat leverde dan toch de 2-0 op.

In de tweede helft ging het hard. Er werden dan ook zes doelpunten gemaakt. De reporter van dienst heeft ze niet allemaal meer op zijn netvlies staan, maar zal toch een poging doen om de doelpunten te omschrijven. De 3-0 was van Reitsma, hij schoot van buiten de 16 hard en laag raak. De 4-0 was van Nooitgedagt, Reitsma was in het begin van het seizoen wat hardleers maar gaf de bal nu netjes af zodat Nooitgedagt makkelijk kon binnenlopen. De 5-0 was weer van Reitsma, na goed doorzetten van Nooitgedagt kon hij ditmaal afgeven op Reitsma. De 6 en de 7-0 waren wederom van Reitsma, de assists kwamen van Zijlstra en Albertsma. Mister Oefengoal deed zijn naam weer eer aan en maakte er dus vier. Reitsma maakte tot nu toe 81 doelpunten voor IJVC, 40 competitiegoals, 5 bekergoals en 36(!) oefengoals. Het slotstuk was voor de gelegenheidsspits Nooitgedagt. Met een hoogstandje in de vijandelijke 16 meter en daarna het goede schot werd de achtklapper compleet gemaakt. De vraag is of Nooitgedagt het zaterdag mag gaan proberen in de basis of dat trainer Postma toch vasthoudt aan spits Zijsling.

Een goede oefenwedstrijd werd gespeeld en het leverde 8 doelpunten op. Zaterdag wacht een tegenstander van ander kaliber. Nijland speelde jaren in de 2e klasse en daar zul je niet zomaar 8 doelpunten maken. Graag zien we jullie zaterdag in Nijland. Tot dan!

Karakteristieken:

IJVC – Irnsum 8-0 (2-0)

‘1 S. Zijlstra 1-0, ’34 Nooitgedagt 2-0, ’53 Reitsma 3-0, ’67 Nooitgedagt 4-0, ’68 Reitsma 5-0, ’69 Reitsma 6-0, ’83 Reitsma 7-0, ’90 Nooitgedagt 8-0

Opstelling: Damstra, Sybrandy (’46 Reitsma), Spoelstra © (’46 Goeman), R. de Boer, S. Zijlstra, Albertsma, Visser, Stienstra, De Groot, Nooitgedagt, Kramer