Na ruim een halfjaar was IJVC terug in Stavoren. In maart ging het met 6-0 schofterig hard onderuit. Dit was de clash tussen vader en zoon Boot. IJVC kwam dus met de nodige revanche gevoelens aan. Zoals gebruikelijk gingen de IJlsters per trein naar Stavoren, zoals dit voorheen ook vaker gebeurde. Trainer Postma waarschuwde voor een schoolreisje, want daar moest voor gewaakt worden. Eenmaal in Stavoren aangekomen vroeg Goeman nog wel even of hier niet ergens de Viskraam zat waar Sven Haringa werkte en natuurlijk liet Reitsma zich kennen. Hij trapte kinderlijk eenvoudig in dit klassieke grapje en antwoorde: “Ja potverdorie Pim, daar natuurlijk”. Er werden iets andere woorden gebruikt dan potverdorie, maar dat terzijde.

Na de warming-up, op een prima hoofdveld, werd er afgetrapt voor de eerste helft. In deze eerste helft was het verassend genoeg IJVC dat de boventoon voerde met goed spel. Vooral aan de linkerkant lag telkens voor Bruggenkamp veel ruimte en QVC had hier de nodige moeite mee. IJVC kreeg in de eerste helft twee grote mogelijkheden en ze waren beide voor Reitsma. De eerste kreeg Reitsma door een goede aanval over links. Stienstra kwam voor en trok de bal terug richting de elfmeter, Reitsma kon binnen schieten alleen het schot mistte kracht. Zijn tweede kans kwam voort uit een vrije trap van Spoelstra. Vanaf links werd de bal ingedraaid. Reitsma hoefde hem vanaf een meter of vier alleen maar aan te raken, maar dat vergat hij en dus kwam de bal rustig in de handen terecht van de doelman. En dan weet je wat er gaat gebeuren. Goeman lijdt balverlies op de helft van QVC na een hoekschop. Zwaan wordt weggestuurd en in de zestien wordt hij neergehaald door Albertsma. Niet de meest intelligente plek om een penalty weg te geven, maar het was al zover. Pluister koos een hoek en Damstra zat er nog met de vingers aan. Toch ging de bal in het net en stond het 1-0. Niet veel later kreeg QVC een hoekschop en deze hoekschop werd ook gepromoveerd tot doelpunt en dus was het 2-0.

In de rust kreeg de ploeg complimenten van Postma voor het goede veldspel. Deze eerste 43 minuten moet IJVC meenemen naar de volgende wedstrijden. In de tweede helft speel je een verloren wedstrijd. Zeker omdat QVC jongens voorin heeft lopen die op de spreekwoordelijke brommer zijn. IJVC probeerde nog wel en kwam tot kansjes, maar de grootste kansen waren in de omschakeling voor QVC. In minuut 90 kreeg QVC nog een vrije trap op de 16 meter en dit was voor Zwaan zijn moment om er nog 3-0 van te maken. Eindstand doen de standaardsituaties je de das om en dat is vreselijk zonde.

Aankomende zaterdag mag IJVC op bezoek bij Nijland. Nijland kwam zaterdag DWP en het fenomeen Holtrop ook tegen. Zij verloren met 6-0 afgelopen weekend. Beide ploegen wachten nog op de eerste overwinning en dus zal het een interessante wedstrijd worden. Hopelijk zien we jullie aankomende zaterdag op het Zweitse Huitema Sportpark in Nijland. Tot dan!