NAGELE – IJVC heeft op een valreep een punt gepakt in Nagele. In een redelijk aantrekkelijke wedstrijd, waarbij beide ploegen beide een helft de betere waren, was de uitslag ook wel terecht. Al zal de thuisploeg daar wellicht anders over denken, aangezien de winst in de slotseconde werd weggegeven.

De wedstrijden zullen deze twee teams zijn de laatste edities nooit saai. Zo eindigden de vorige twee confrontaties in een 2-2 gelijkspel en viel, net zoals nu, de gelijkmaker in de laatste minuut. In de beginfase van deze wedstrijd heeft IJVC het betere van het spel. Het zet druk zodra Nagele richting de middenlijn komt en komt er via de zijkanten gevaarlijk door. Helaas ontbreekt het momenteel aan scherpte voorin, want de meeste voorzetten verdwenen achter de goal van keeper Miedema. Na een kwartier spelen heeft Nagele geluk dat Riks op veld mag blijven staan, na een grove charge op Soenveld. De leidsman trekt ‘slechts’ geel en deze beslissing zal de rest van de wedstrijd enigszins beïnvloeden. Niet zozeer om Nagele, maar elk commentaar wordt bestraft met geel en ook zien we veel vrije trappen in het voordeel van IJVC. De ‘Kypmantsjes’ zijn wat dat betreft wat slimmer en richt zich op het voetballende gedeelte. Kansjes voor Soenveld en Bos blijven echter onbenut en aan de andere kant krijgt Nagele geen gehoor bij scheidsrechter Strampel, als Ad Withaar omver wordt gelopen in de ‘16’. Gescoord wordt er niet en dus staat er 0-0 op het scorebord als beide teams aan de thee gaan.

In de tweede helft zien we een beter Nagele, waarbij Thomas Koene het IJVC behoorlijk lastig maakt. Toch is het IJVC die via Hogeling de grootste kans noteert. Met een splijtende pass wordt Soenveld weggestuurd en hij komt 1-1 met Miedema. Jammer genoeg komt de laatstgenoemde als winnaar als de strijd en gaat dé kans op 0-1 verloren. Niet veel later is het aan de andere kant wél raak. Thomas Koene trekt de bal goed voor en lijkt door iedereen gemist te worden. Maar dan staat daar de Buck om in leeg goal binnen te tikken, 1-0. IJVC zal nu meer naar voren moeten en geeft daarbij de nodige ruimte weg. De 2-0 blijft gelukkig uit, zeker omdat Hoekstra een aantal keer goed optreedt. Moet ook genoemd worden dat de verdediging, ondanks de vele ruimtes, knap stand houdt en er voor zorgt dat IJVC mag blijven hopen op een punt. Met van der Zee voor Albertsma wordt de aanval ingezet en blijft het tot de laatste seconde spannend. Letterlijk, want in de laatste minuut versiert Hogeling een vrije trap. Spoelstra krult de bal langs de muur en keeper Miedema kan de bal niet goed verwerken. De meegelopen Kramer is er als de kippen bij en tikt de 1-1 binnen. De heer Strampel fluit tijdens het juichen voor het einde van de wedstrijd en zorgt voor verbazing en vooral ook teleurstelling bij de thuisploeg. Het zegt immers ook al genoeg dat Sander Koene na het fluitsignaal zijn tweede gele kaart krijgt voorgeschoteld. Je kunt het pietluttig noemen van de leidsman, maar consequent was hij in ieder geval wel.

IJVC pakt dus een punt in de seizoensouverture en kan tevreden zijn over de eerste helft. De tweede helft was misschien minder, maar strijd was er de gehele wedstrijd. Dit kunnen ze meenemen naar aankomende zaterdag, als de volgende tegenstander wederom een polderploeg is. Creil-Bant zal dan op bezoek komen in IJlst en zal wat recht willen zetten. Zij verloren de derby met 1-2 van Tollebeek en dus kunnen de “Kypmantsjes” weer vol aan de bak.