Zaterdag 8 oktober in Delfstrahuizen werd voor de derde keer op rij gelijk gespeeld. Na weer een achterstand repareerde Melle Kramer de schade voor rust. Na de thee kregen de bezoekers nog wel enkele kansen maar wisten niet meer tot scoren te komen. Voor rust speelde IJVC slordig en Faber gebruikte maar één verse kracht gedurende de negentig minuten.

Dan naar komende zaterdag wanneer de oudste zaterdagvereniging van Fryslân op bezoek komt. Op 9 december 1916 wordt SVV opgericht. De Staverse Voetbal Vereniging heeft haar veld achter het spoorwegcomplex. Er wordt nog niet in officieel verband gevoetbald.

In 1929 wordt de naam gewijzigd in Quick. Quick voetbalt alleen op zaterdagmiddag en kan daarom geen lid worden van de FVB. Het jaar erop kwam Quick naar IJlst om in de Onderlinge Bond ZuidWesthoek te voetballen. In 1947 komt het tot een fusie tussen Quick uit Stavoren en De Valken uit Warns. De nieuwe clubnaam wordt het huidige QVC (Quick Valken Combinatie).

IJVC is na de Leeuwarder Zwaluwen (1924) de drie na oudste zaterdagvereniging van Fryslân. Nog enkele jaren wachten tot er een mooi eeuwfeest gevierd kan worden. QVC is momenteel de trotste koploper van de vierde klasse. Een plek die ze niet misstaan gezien het feit dat ze promotie afgelopen seizoen ternauwernood misliepen in de nacompetitie.

Na Sleat en TOP ’63 ging ook Tollebeek zonder punten naar huis. Waar IJVC in drie wedstrijden vijf keer het net wist te vinden daar schoten de groenwitten er elf tegen de touwen. Topscorer Hidde Bajema staat op drie en Edwin Pluister samen met Jitse Bron op twee.

De laatste vijf officiële ontmoetingen tussen beide ploegen waren een prooi voor QVC, alleen in de oefenwedstrijd van augustus 2020 wist IJVC in Stavoren met 1-2 te winnen.

Kijken we naar de onderlinge balans dan is deze momenteel nog in evenwicht. In vijftien ontmoetingen wonnen beide verenigingen vijf keer en speelden dus vijf keer gelijk. Zaterdag komt hier hoe dan ook verandering in.

Met een scheef oog kijkt de selectie ook naar het wedstrijdprogramma van een week later. QVC speelt namelijk tegen 4e Divisieclub Olde Veste ’54 in de eerste ronde van de beker. En dat zijn voor spelers van een vierde klasser mooie affiches.

Zit er na drie keer gelijkspelen een overwinning in het vat? We kunnen nog steeds leunen op een fantastische reeks van ongeslagen thuiswedstrijden. Al 24 keer bleven de Kypmantsjes thuis verschoond van een nederlaag. Ook wist de selectie van Faber al 37 wedstrijden op rij te scoren. De laatste jaren zijn er weinig wedstrijden in IJlst verloren gegaan wanneer er gescoord werd door de thuisploeg.

Tot zaterdag!