De tweede seizoenshelft werd gestart uit bij DWP. IJVC had niet de meest ideale voorbereiding gehad, er werd slechts twee keer geoefend en ook maar vier keer getraind in aanloop naar de eerste competitie wedstrijd van 2024. Toch stond de ploeg van Postma er weer scherp op en bleek IJVC ook tegen DWP de fitste. Reitsma was afwezig dankzij een schorsing. De mannen die het voorin moesten uitvechten waren hierdoor Stienstra, Nooitgedagt en Zijsling. Zoals gewoonlijk legden deze jongens er weer de nodige strijd in. Op het middenveld was plaats voor Johannes Zijlstra, hij leek aanvankelijk geblesseerd te zijn geraakt tegen Steenwijk. Els Zijlstra had hem vroegtijdig opgelapt en hierdoor kon Zijlstra gewoon starten. De keeper was wederom Damstra. Damstra heeft de strijd om het plekje onder de lat voorlopig weer gewonnen van Hoekstra.

Wederom was het eerste zoekende. Beide ploegen kwamen er voetballend niet echt aan te pas, daardoor werden er vooral veel duels uitgevochten op het middenveld. De eerste echte kans leverde direct een doelpunt op voor de ploeg uit Sint Johannesga. IJVC drukte door tot op de keeper en die werd gedwongen tot de lange bal. Keeper Huisman trapte die bal zover dat hij over de laatste lijn van

IJVC viel. Damstra bleef in zijn zestien waardoor er een grote kans ontstond voor van der Velde. Hij bleef heel kalm oog in oog met de goalie en zette zo de 1-0 op het scorebord. Een ontzettende domper voor de IJlster formatie en zij hadden het dan tot de rust ook even wat moeilijker. IJVC kwam nog wel een paar keer door, maar zonder echt grote kansen te creëren. Kansen krijgen en verzilveren blijkt het hele seizoen toch al wat een knelpunt.

De tweede helft gooide IJVC toch de schroom van zich af en begon het wat beter te voetballen. De middenvelders kwamen vaker aan de bal en Bruggenkamp kon wat vaker zijn rushes maken aan de linkerkant. IJVC voetbalde behoorlijk maar kreeg weinig echte kansen. Veel mogelijkheden tot het creëren van kansen zijn er wel, maar daadwerkelijk tot doelpogingen komen blijft moeilijk. DWP kwam er de tweede helft ook niet meer aan te pas en leek op een aantal momenten ook vermoeid. De inmiddels ingevallen van der Zee bracht dan toch in minuut 80 keeper Huisman in problemen. De keeper had voorin iemand geblesseerd op de grond zien liggen en wilde de bal uitspelen, maar tegelijkertijd twijfelde hij ook. Van der Zee gaf volle druk en Huisman verslikte zich. Van der Zee ontfutselde hem de bal en de keeper was genoodzaakt een penalty weg te geven. De kaart voor Huisman werd geel en daar kwam hij nog goed mee weg. Johannes Zijlstra schreeuwde nog naar scheidsrechter Broer: “Er is maar één kleur mogelijk”. (triple punishment rule, red) Toch gaf de leidsman de gele prent. Spoelstra mocht achter de bal staan en voor hem bleek dat een koud kunstje. Hij stuurde de schlemiel de verkeerde kant op.

Hierdoor eindigde het duel in een gelijkspel.

Wederom een punt voor IJVC en zo sprokkelt de formatie aardig door. Toch is het wachten op weer eens een driepunter. De laatste en enige driepunter in competitieverband werd behaald op 28 oktober uit bij Heeg. Na afloop was er nog de nodige gezelligheid in de kantine van DWP en gingen er nog aardig wat prijzen mee naar IJlst. Zo won voorzitter Doting een vogelhuis, leider van het 3e Tjitze een bruine fruitschaal, leider van het 1e Wijnja een spiegel en won Zijlstra een doos Flügel.

Volgende week komen de mannen uit Stavoren weer op bezoek in IJlst. IJVC verloor uit met 3-0 en heeft dus wat recht te zetten tegen de ploeg van Niels Boot. Hopelijk zien we jullie dan weer langs de lijn, tot dan!

Karakteristieken:

DWP – IJVC 1-1 (1-0)

’19 Age Ellert van der Velde 1-0, ’82 Pieter Kor Spoelstra (p) 1-1

Gele kaarten: Huisman, van Drogen en Visser (DWP) Spoelstra en Nooitgedagt (IJVC)

Opstelling: Damstra, Kramer, Albertsma, R. de Boer, S. Zijlstra, J. Zijlstra, Spoelstra ©, Bruggenkamp, Zijsling (68’ van der Zee), Nooitgedagt, Stienstra

Niet gebruikte wissels: Hoekstra (k), Sybrandy, Koopman, de Groot