Na een eenvoudige oefenwedstrijd tegen Top’63 kwam er nu een serieuzere tegenstander langs in IJlst. Het was namelijk Steenwijk dat op bezoek kwam. De huidige nummer 3 van de 4 e klasse A (op basis van verlies punten de nummer 2). Postma zette 17 man op papier, maar in de bespreking kondigde hij al aan dat er vandaag niet zou worden door gewisseld. Hierdoor speelden de nodige jongens geen minuten. In de basis keerde aanvoerder Spoelstra terug, zijn eerste basisplaats sinds 18 november thuis tegen Balk. Dit ging niet zonder horten of stoten, want hij speelde een onthutsend slechte eerste helft. In de tweede helft richtte hij zich op en behaalde hij wel een voldoende.

De eerste helft was een echte schaakwedstrijd. De ploegen probeerden in balbezit te voetballen, maar beide ploegen stonden met name verdedigend uitstekend hun mannetje. Hierdoor was de eerste helft niet veel aan om naar te kijken (denk ik), maar was het wel ontzettend nuttig. IJVC speelde op een iets andere manier dan ze gewend waren. Het wierp aanvallend nog niet direct de vruchten af, maar verdedigend werd er niets weggegeven. Het smetje van de eerste helft was het uitvallen van Zijsling. Hij kreeg na een halfuur een ijsbeentje en kon niet verder. Voor hem kwam zijn neefje van der Zee.

IJVC begon de tweede helft veel belovend en creëerde de nodige kansen. Van der Zee was wat ongelukkig in de afronding. Tot drie keer kreeg hij dé kans om IJVC aan de leiding te brengen, maar hij vertikte de bal er in te schieten. Zijn kompaan in de aanval Nooitgedagt kreeg ook nog een dot van een kans, maar ook hij mistte. Het was Nooitgedagt zijn 100e (!) wedstrijd in het shirt van IJVC 1. Een mooie mijlpaal voor hem. Hij kwam in die 100 wedstrijden tot 12 doelpunten en stond onlangs zelfs nog eens op goal tegen SDS.

In minuut 74 werd de ban dan toch gebroken. Door goed druk zetten kwam Spoelstra aan de bal en speelde direct door op Reitsma. Hij gaf op zijn beurt voor op zijn makker Bruggenkamp en die scoorde wel. Zo kwam IJVC zeer terecht op voorsprong. 10 minuten

later kreeg van der Zee zijn 4e  kans van de wedstrijd en dit keer rondde hij het zeer beheerst af en zorgde hij voor de eindstand.

Een nuttige oefenwedstrijd werd dan toch winnend afgesloten. Trainer tevreden, team tevreden en het publiek ook nog bij vlagen vermaakt. Zaterdag speelt IJVC weer voor de knikkers. De IJlsters gaan op bezoek bij DWP. In de thuiswedstrijd werd er met 1-4 verloren en scoorde Reitsma het doelpunt. Hij is er zaterdag niet bij tegen DWP doordat hij in de laatste wedstrijd tegen Oosterwolde twee keer geel pakte.

Hopelijk zijn er weer veel uitsupporters die afreizen naar Sint Johannesga. Tot dan!

Karakteristieken:

IJVC – Steenwijk 2-0 (0-0)

74’ Bruggenkamp 1-0, 83’ van der Zee 2-0

Opstelling: Damstra, Kramer, Albertsma, R. de Boer, S. Zijlstra, J. Zijlstra (75’ de Groot), Spoelstra ©,Bruggenkamp, Zijsling (29’ van der Zee), Nooitgedagt (63’ Reitsma), Stienstra