23 januari 2024 en daar was dan de eerste oefenwedstrijd van de tweede seizoenshelft. Het was bijna de volledige goednieuws show. De selectie was weer terug bij één, er werd ruimschoots gewonnen van Top, alleen trainer Postma was ziek. Het smetje op deze avond. Bruggenkamp en Koopman waren terug bij de selectie naar een langdurige reis naar Bali. Hopelijk hebben ze zichzelf gevonden en zijn ze klaar voor de tweede seizoenshelft. Sybrandy en Spoelstra keerden ook terug bij de selectie. Zij raakten beide geblesseerd in de wedstrijd tegen Balk halverwege november. Jelle Bakker stond aan het roer bij afwezigheid van Sido Postma en dus had Jelle iets te kiezen.

Vanaf minuut 1 was eigenlijk al wel duidelijk dat IJVC een maatje of 3 te groot was voor de gasten uit Oppenhuizen. Zonder groots te spelen was binnen 10 minuten de ban gebroken. Gelegenheid ‘zes’ Johannes Zijlstra tekende voor de openingstreffer. Trainer Postma noemde hem al wel eens dynamisch en dat bleek ook weer in dit doelpunt. De 2-0 is uit de gedachten van de verslaggever gewist, maar gelukkig wordt de score goed bijgehouden door de “Mammoet” op liveuitslagen en daardoor kon de verslaggever lezen dat Stienstra de 2-0 maakte. Het schijnt een hele goede goal te zijn geweest van de “one to watch” van IJVC. De one to watch legt ze helaas voor alsnog alleen binnen in oefenwedstrijdjes. Stienstra scoorde voor alsnog 12 doelpunten voor IJVC, waarvan slechts 1 in de competitie en dat was in de openingswedstrijd van het jaar waarin IJVC kampioen werd van de 5e klasse.

IJVC begon de tweede helft bedroevend. Sybrandy en Spoelstra maakten hun rentree, maar bij de eerste de beste corner tegen viel de bal via wat gerommel binnen. Bergsma kreeg hem op zijn naam, 2-1. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd was de tank leeg bij Top en begon IJVC nog even aan te zetten en dat leverde nog de nodige doelpunten op. De 3-1 was van Riemer de Boer, beter bekend als Bôle. Via een korte corner legde hij hem bij de tweede paal binnen. Een minuut later was daar ook al de 4-1. Het was Albertsma met een verwoestende uithaal. De 5-1 was voor mr. oefengoal, Reinder Reitsma en het slotakkoord was voor “mindere” Jelmer van der Zee. Fijn om weer even in de wei te zijn en het leverde een 6-1 overwinning op. Dat is altijd lekker.

Dinsdag 30 januari oefent IJVC nog een keer thuis tegen de nummer 3 van de 4e klasse A Steenwijk. Dan zal de ploeg wat meer worden getest. Hopelijk tot dan!

Karakteristieken:

IJVC – Top’63 6-1 (2-0)

9’ J. Zijlstra 1-0, 17’ Stienstra 2-0, 46’ Bergsma 2-1, 73’ R. de Boer 3-1, 74’ Albertsma 4-1, 79’ Reitsma, 5-1, 82’ van der Zee 6-1

Opstelling: Hoekstra, Kramer (46’ Sybrandy), Albertsma ©, R. de Boer, S. Zijlstra (46’ Koopman), J.Zijlstra, de Groot (46’ Spoelstra), Bruggenkamp, Zijsling, Nooitgedagt (46’ van der Zee), Stienstra (46’ Reitsma)