Na een vrij weekend stond er voor IJVC weer een competitiewedstrijd op het programma. Twee weken geleden won IJVC de belangrijke degradatiekraker van WPB en werd in een oefenwedstrijd tegen HJSC ook gewonnen. Dit weekend stond er een tegenstander van een ander kaliber te wachten op IJVC; namelijk Joure. Joure is de trotse koploper van de 3e klasse A en verloor van de voorgaande 17 wedstrijd er slechts 1. Aan IJVC de klus om er 2 van te maken.

IJVC kreeg de afgelopen weken alleen maar goed nieuws. Zo werden Rodi de Boer en Lars Bos gepresenteerd als kersverse aanwinsten. Rodi komt over van LSC. Hij woont al in IJlst en heeft besloten om volgend jaar in het blauw van IJVC te spelen. Lars Bos is een oude bekende. Hij speelde in het succesjaar van 22/23 al voor IJVC en werd dat seizoen ook topscorer. Schitterend dat jullie (weer) voor deze mooie club komen voetballen.

Voor de rest van het huidige seizoen komt een andere oude bekende IJVC uit de brand helpen. Niemand minder dan topscorer aller tijden Rens Soenveld trekt voor de rest van het seizoen zijn wondersloffen weer aan. Soenveld zou afgelopen weekend voor het eerst weer op de bank zitten, maar zijn vriendin ging bevallen en was daarom niet aanwezig. Soenveld en vriendin werden ouders van Noa Elin Soenveld. Van harte gefelciteerd!

Over tot de orde van de dag. Joure kwam op bezoek in IJlst. Trainer Postma stelde dezelfde elf namen op als tegen WPB. Dat betekende dat Riemer de Boer genoegen moest nemen met een plaats op de reservebank. De Boer kwam terug van een blessure. Het goudhaantje Joel de Groot moest ook genoegen nemen met een plaats op de bank, ondanks zijn winnende doelpunt tegen WPB twee weken eerder. Voor IJVC begon de wedstrijd dramatisch. Binnen een minuut kwam Joure oog in oog met Damstra en werd het direct 0-1. Stijn Terpstra ronde rustig af en schoot de koploper op voorsprong. IJVC had het in de openingsfase ontzettend lastig met de vele positiewisselingen en het hoge baltempo van Joure. IJVC kwam maar moeilijk onder de druk vandaan en zo kwam het niet vaak tot bij het doel van de bezoekers. Ondanks dat kreeg Joure ook niet veel kansen. Dit zorgde voor een rustand van 0-1 en dat betekent dat er in het tweede bedrijf nog van alles mogelijk is.

In de rust kwam Riemer de Boer voor Reinder Reitsma en schoof Nooitgedagt weer terug naar de spits positie. Via de lange bal en de kopsterke Nooitgedagt probeerde IJVC meer druk op Joure te krijgen. IJVC kreeg meer druk op Joure, maar zonder echte kansen te creëren. Zijsling was vanuit een diepe bal dichtbij een grote kans, maar hij kreeg de bal niet onder controle. Hetzelfde gold voor zijn neefje van der Zee en zo bleef het 0-1. Ondertussen waren er wel twee penalty momenten geweest. Aan beide kanten 1, maar de matig fluitende scheidsrechter Strampel wilde de penalty’s niet geven. In minuut 89 kwam linksback Terlouw indribbelen en die stopte nooit weer met dribbelen. Hij mocht doorlopen tot in de zestienmeter en faalde niet. De extase bij Joure was groot en zodoende stond IJVC met lege handen.

Van de onderstaande concurrenten pakte alleen WPB een punt, maar de bovenstaande concurrentie bleef niet stil zitten. Zo won Heeg met 6-1 van Oosterwolde en won CVVO van QVC. Hierdoor is het gat naar plaats acht, directe handhaving, nu tien punten en met nog vier wedstrijden te gaan lijkt dat geen reeël doel meer. Hierdoor moet IJVC nu vooral naar beneden kijken en er voor zorgen dat plaats tien behouden wordt. Volgende week gaat IJVC op bezoek bij nummer twee Balk. We hopen jullie dan weer langs de lijn te zien. Tot dan!

Karakteristieken:

IJVC – Joure 0-2 (0-1)

‘1 Stijn Terpstra 0-1, ’89 Diego Terlouw

Gele kaart: Spoelstra (IJVC)

Opstelling: Damstra, Kramer, Albertsma, Nooitgedagt, S. Zijlstra, Stienstra Spoelstra ©, Bruggenkamp, van der Zee (’78 de Groot), Zijsling, Reitsma (’46 R. de Boer)

Niet gebruikte wissels: Hoekstra (k), Koopman