Op bezoek naar Balk. Je weet dat het dan een lastige wedstrijd kan worden. Ondanks dat trok IJVC op volle oorlog sterkte koers richting het Gaasterland. Het tweede elftal van IJVC was vrij. Hierdoor had trainer Postma beschikking over alle fitte spelers. Hierdoor moest er een keuze worden gemaakt. Riemer de Boer keerde terug in het centrum en daardoor moest Nooitgedagt genoegen nemen met een plaats op de bank. Voorin speelden de neefjes Jelmer van der Zee en Bart Zijsling. Het trio voorin werd volmaakt door topscorer Reitsma.

Johannes Zijlstra laat nog altijd op zich wachten. Hij heeft laten weten dat dit voorlopig zijn laatste seizoen zal zijn in de A-selectie. Hij zal lid blijven bij IJVC, maar in combinatie met een fulltimebaan in Groningen is het voor hem te veel geworden. Johannes, zelf, verwacht zaterdag tegen SDS wel weer een plek in te nemen in de selectie.

In de 14 wedstrijden dat IJVC op bezoek ging verloor IJVC maar liefst 10 keer. Dan kun je over Balk uit wel zeggen ‘altijd lastig’. IJVC probeerde er in de eerste helft een vecht wedstrijd van te maken en dat lukte aardig. Nummer twee Balk had moeite met deze manier van voetballen. Het veld was ook niet al te best, waardoor Balk maar heel weinig kansen kreeg. Ondanks dat kwam Balk er een aantal keer gevaarlijk door, zonder hele grote kansen te krijgen. Albertsma speelde weer een uitstekende wedstrijd centraal achterin. IJVC kwam er af en toe gevaarlijk uit. Timo speelde centrale verdediger een aantal keer door zijn benen en stichtte daardoor toch onrust bij de Balksters. In minuut 42 leverde hoog drukken van IJVC een doelpunt op. Een terugspeelbal op keeper Zijlstra kon niet goed worden verwerkt en dat kwam hij ook nog op een polletje. Hierdoor werd de kans niet te missen voor Reitsma. Hij breidde zijn seizoen totaal uit naar 6 en is zo ruim topscorer van IJVC, maar wat nog belangrijker is. IJVC mocht gaan rusten met een 0-1 voorsprong bij Balk.

IJVC begon de tweede helft niet slecht, maar na 5 minuten spelen in helft twee stond het wel alweer 1-1. Een corner kwam in de kluts en daarna voor de voeten van Marnix Zeldenrust. Hij wurmde hem op onorthodoxe wijze binnen en bracht de ploegen in evenwicht. Eerder had R. de Boer een bal in het gezicht gekregen. Spoelstra trapte na de aftrap de bal over de zijlijn, zodat de Boer even tot rust kon komen. Even later weigerde aanvoerder Johan Geerstma van Balk de bal terug te spelen. Dit leverde een opstootje op, maar werd alweer snel gesust. Na de wedstrijd kwam hij met een pitcher bier aan zetten om zijn excuus voor dit incident aan te bieden. Balk had de controle de tweede helft, maar in minuut 72 kreeg IJVC een reuze kans. Stienstra deed het voorwerk en Reitsma had hem voor het inschieten. Tot IJlster spijt ging de bal over. Dan zul je altijd zien dat hij aan de andere kant wel valt en dat gebeurde. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door de snelle Bijstra. Hij faalde, oog in oog met Damstra, niet. Balk op 2-1. IJVC ging het laatste kwartier voor alles of niets en dat werd niets. Balk scoorde in de blessuretijd de 3-1 en zo moest IJVC genoegen nemen met niks.

Zaterdag speelt IJVC de degradatiekraker tegen SDS. Voor de verliezer rest waarschijnlijk degradatie. Zeker omdat WPB afgelopen zaterdag met 2-1 won van Oosterwolde. Graag zien we jullie zaterdag langs de lijn in IJlst. Tot dan!

Karakteristieken:

Balk – IJVC 3-1 (0-1)

’42 Reinder Reitsma 0-1, ’50 Marnix Zeldenrust 1-1, ’76 Justin Bijstra, ’90 Jippe Zeldenrust 3-1

Gele kaarten: geen

Opstelling: Damstra, Kramer, Albertsma, R. de Boer (’58 Nooitgedagt), S. Zijlstra, Stienstra, Spoelstra ©, Bruggenkamp, van der Zee (’85 M. Zijlstra), Zijsling (’75 Koopman), Reitsma

Niet gebruikte wissels: Hoekstra (k), de Groot