Mulier te sterk in oefenwedstrijd voor IJVC

Witmarsum – Zaterdag 17 augustus stond de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding op het programma. Een uitwedstrijd naar 3e klasser Mulier, welke vorige week nog kopje onder ging tegen Arum.
In de 14-koppige selectie stonden twee opvallende namen: Marten Zoethout en Freerk Bergstra. Vorig seizoen hadden ze aangegeven minder te gaan trainen en een stapje terug zouden doen. De trainer heeft al enkele gesprekken gehad met deze spelers en het is dus afwachten hoe dit ingepast gaat worden dit seizoen.

Het eerste kwartier was het zoeken naar de juiste manier van spelen binnen de lijnen, maar moest het toch vooral tegenhouden. Grote kansen werden door de IJlsters zelf niet gecreëerd. Het was voor keeper Douna een geluk dat enkele roodhemden tot twee keer toe het aluminium raakten anders was de ploeg binnen het half uur wel op voorsprong gekomen.

Aanvoerder Meijer raakte in een botsing met zijn directe man geblesseerd aan zijn hoofd, maar kon gelukkig verder. De rust kwam steeds dichterbij voor beide ploegen, echter gingen ze niet met een 0-0 stand rusten. Back Fijlstra verloor het duel op de achterlijn en bleef daarna te lang liggen zodat de bal voorgetrokken kon worden, deze werd beheerst afgemaakt. Zo werd het vijf minuten voor rust nog 1-0.

In de rust werden Zoethout en de Boer gewisseld en kwamen van Schepen en Broekhuis binnen de lijnen. Het aanspeelpunt voorin was hiermee weg en dat was ook te merken in het spel. Jagroep had de gelijkmaker moeten maken, maar hij schoot de bal recht tegen de keeper op. Vandaag legde hij veel energie in het afjagen van de bal maar veelal zonder resultaat. Vorige week stond hij op de linksback geposteerd en was daar niet over te spreken, donderdag op de training heeft hij nog een gesprek gehad met de trainer hierover. Nu was het dus het moment om te laten zien dat hij als linksbuiten een toegevoegde waarde kan zijn voor het elftal. Zijn broer was een andere mening toebedeeld:” Hij kan beter in de thuiszorg gaan werken!”.

Toen iets meer dan twintig minuten voor tijd de derde wissel plaats had gevonden kon een speler van Mulier zo richting de goal lopen en de 2-0 tegen de touwen schieten. Hij liep door de as van het veld zo richting de zestien. Niemand nam het initiatief om hem op te vangen, en deze ‘foutjes’ gaan in de 4e klasse dan punten kosten.

Fijlstra kreeg weer last van zijn kuit (had hier op de training ook al last van) en verliet het veld voor Jellema die dus weer aan de bak moest. Kort hierna viel de 3-0 ook en deze was gezien het spelbeeld wel terecht. Dat het de 3-0 was is eigenlijk nog een wonder, want Meijer had beslist moeten scoren vandaag toen hij alleen op de keeper afging en hem over de goal schoot.

Opvallend was het goede spelinzicht van Gerbrandy op het middenveld welke af en toe sublieme balletjes gaf die niet begrepen werden door medespelers. Hij mist nog het wedstrijdritme en de conditie om negentig minuten van waarde te kunnen zijn, maar hij is zeker op het middenveld een toegevoegde waarde in deze selectie dit seizoen.

Het is voor trainer van der Werf nog wel even puzzelen, en daarvoor heeft hij nog vier wedstrijden (1x oefen, 3x beker) om tot de juiste samenstelling van het elftal te komen. Het wordt roeien met de riemen die er zijn, want Zoethout, de Boer, Tolsma, Bergstra, van Schepen en misschien nog Jansen zijn niet 26 wedstrijden inzetbaar dit seizoen door verschillende redenen.

Karakteristieken

Douna; Jellema (67′ Hogeling), Bergstra, Osinga, Fijlstra (80′ Jellema); Gerbrandy, Zoethout (45′ Broekhuis), Dijkstra; Meijer (C), de Boer (45′ van Schepen), Jagroep

 Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57