Ooggetuigenverslag van een toeschouwer

Opnieuw weet IJVC de punten in IJlst te houden. Bij een stormachtige wind, die zo nu en dan over het veld raasde, wist IJVC in de eerste helft een voorsprong te nemen. In de 37e minuut scoorde Jan Hottinga. Het was een matige eerste helft, waar IJVC wel beter speelde dan FVC. De kansen waren ook voor IJVC, maar de paal, de keeper en de lat stonden doelpunten in de weg. Als IJVC wat beter was omgegaan met het positie kiezen waren er nog meer kansen en misschien meer doelpunten gekomen. De voorhoedespelers stonden regelmatig buitenspel, Dat was op een gegeven moment zo vaak, dat de toeschouwers zich gingen afvragen of de grensrechter wel eerlijk aan het vlaggen was.
De tweede helft werd er beter gevoetbald door IJVC en ze kwamen dan ook verdiend op 2-0. Doelpunt van Reinder Reitsma, zijn 14e alweer dit seizoen.
Er leek geen vuiltje aan de hand toen Jeffrey v/d Galiën (FVC) de bal ergens in de middencirkel een trap gaf. Doordat Jorrit Hoekstra (IJVC) te veel links in zijn goal stond plofte de bal zomaar binnen, 2-1, mede veroorzaakt door de wind die onder de bal kwam.
Met nog 6 minuten te gaan was het even billenknijpen, maar er werd niet meer gescoord.
IJVC is nog steeds ongeslagen, heeft vanmiddag de 2e periode gewonnen en is 9 punten los van vv Heerenveen en zelfs 17 punten van Udiros. Er zijn nog 7 wedstrijden te gaan, het kampioenschap komt steeds dichterbij.
Volgende week is er geen programma en over 2 weken (23 april) moeten onze jongens naar Irnsum.