IJVC begint jubileumjaar met een moeizame overwinning op VWC

Afgelopen zaterdag begon IJVC aan zijn jubileumjaar. In april 2025 wordt IJVC namelijk 100 jaar. Aan ambitie dit jaar geen gebrek, want IJVC wil graag weer promoveren naar de 3e klasse. Het heeft een heel blik aan nieuwe spelers opengetrokken, waarvan de eersten afgelopen zaterdag hun minuten maakte. Rodi de Boer en Dani Mohamad waren in deze eerste officieuze wedstrijd de debutanten. Van de overige nieuwe spelers maakten allen al hun debuut (behalve Sidney Veltkamp). Jelle de Graaf deed dat al zo’n 10 jaar geleden, Gerrit de Vries deed het vorig jaar in een oefenwedstrijd tegen Oeverzwaluwen, Lars Bos deed dat in het promotie jaar naar de 3e klasse en Rens Soenveld nog een stuk langer geleden.

De wedstrijd tegen VWC werd zaterdag gespeeld om 16:30 en bij IJVC stond Nolke Waltje aan het roer. Trainer Sido Postma was nog op vakantie, maar sloot later deze zaterdag alsnog aan. IJVC speelde ook voor het eerst in jaren weer eens thuis op gras. Het oude hoofdveld lag er heel aardig bij.

IJVC begon redelijk aan de wedstrijd en kreeg al snel het gevoel dat deze wedstrijd gemakkelijk gewonnen moest worden. Het enige wat daarvoor moet gebeuren was een vroeg doelpunt, maar deze bleef uit. Vooral Reitsma kreeg in de eerste helft de nodige kansen, maar hij wist het net niet te vinden. Lars Bos had het vizier ook nog niet op scherp en wist uit een aantal goede kansen ook niet te scoren. Dan weet je wat er gebeurt aan de andere kant. Uit een spaarzame uitbraak van VWC kwam het in de zestien van IJVC en daar werd een overtreding begaan. Scheidsrechter Wijnja twijfelde even, toch ging de bal op de stip. VWC benutte dit buitenkansje gemakkelijk en zodoende stond het tegen de verhouding in 0-1.

In de rust wisselde IJVC drie keer. De mannen die eigenlijk op vakantie waren naar de IFKS werden eruit gehaald en mochten koers zetten richting Hindeloopen. Hoekstra werd vervangen door gelegenheidsdoelman Nooitgedagt en voor Zijsling en Koopman kwamen twee debutanten het veld in, namelijk Rodi de Boer en Mohamad. In de tweede helft creëerde IJVC nog veel meer kansen dan in de eerste helft. Toch was het moeilijk om de gelijkmaker te maken. Na de zoveelste kans werd de ploeg er een beetje moedeloos van. Ondanks dat bleef de ploeg van Postma stug door combineren. Uiteindelijk was het dan debutant Mohamad die de verlossende 1-1 binnenschoot. Hij deed dit op acrobatische wijze. Snel daarop volgden de 2-1 en de 3-1. De 2-1 was van Gerrit de Vries en de 3-1 was van Brian Bruggenkamp. IJVC won de wedstrijd alsnog ook al moest het van ver weg komen.

Aanstaande zaterdag speelt IJVC een toernooi in Harkema. In de poulefase neemt IJVC het op tegen Boornbergum, Harkemasse Boys 2 en Opeinde. Weet IJVC deze poule te winnen dan mag het daarna nog de finale spelen. Voor de liefhebbers begint het toernooi om 13:30 op het terrein van Harkema Opeinde.

Karakteristieken:

IJVC – VWC 3-1 (0-1) 2×35 minuten

’28 VWC (pen.) 0-1, ’54 Dani Mohamad 1-1, ‘61 Gerrit de Vries 2-1, ’70 Brian Bruggenkamp 3-1

Opstelling: Hoekstra (’36 Nooitgedagt), Kramer, Spoelstra ©, Riemer de Boer, S. Zijlstra, de Vries, Bruggenkamp, Bos, Reitsma, Zijsling (’36 Dani Mohamad), Koopman (’36 Rodi de Boer)