Na twee weken zonder competitie pakken we de draad weer op met een wedstrijd tegen Delfstrahuizen. Waar in de heenwedstrijd de trainer nog Jonne Boonstra was daar is het nu Jan Slump. De clubman heeft de scepter weer in de handen genomen na het vertrek van Boonstra naar SC Joure. Komend seizoen heeft Klaas Jongsma de ploeg onder zijn hoede, dit seizoen bezig aan zijn eerste seizoen bij Tonego.

In deze voetbal loze periode werd er gewerkt aan het herstel van enkele spelers en werd er toch geoefend tegen SDS (2-2, red). Tegenstander SDS had namelijk te kampen met enkele blessures waardoor de wedstrijd verschoven werd naar dinsdag j.l.

Het is vakantie en tijd voor de wintersport aangezien er zeven man van de selectie op de latten staan. Hierdoor kregen onder andere Thijs Modderman en Jelmer van der Zee een basisplaats toebedeeld. De eerste deed het centraal achterin niet onverdienstelijk en van der Zee liet in de eerste helft een prima indruk achter als middenvelder. Door de vele wisselingen kwam IJVC na de 0-2 niet meer uit de verf en kreeg SDS de kans om terug te komen tot 2-2.

Delfstrahuizen kreeg afgelopen weekend een flink pak op de broek in de Lemster derby tegen CVVO waar het maar liefst 9-0 werd. En met de laatste uitslagen in de competitie is het zelfvertrouwen van de withemden niet overdreven groot. Momenteel staat het ook op een plek die aan het einde van het seizoen de ploeg veroordeelt tot het spelen van nacompetitie.

De overige senioren boekten de afgelopen weken dikke overwinningen. IJVC 2 won met 8-0 van Joure 4, IJVC 3 wist met 1-7 van ONS 2 te winnen en IJVC haalde met 0-18 bij EBC 2 ongenadig hard uit. Het tweede oefende ook nog tegen een mix van LSC 1 zaterdag/ JO19 en wist met 0-4 te winnen.

Komend weekend is er nog steeds niet een overdreven groot programma want alleen het eerste en vierde komen thuis in actie. Hierdoor kan het vierde dan ook weer aantreden met een keeper op de goal?

Tegenstander Delfstrahuizen komt de laatste twintig jaar wisselend uit in de 3e of 4e klasse en zal er dus ook nog alles aan doen om niet richting de vijfde klasse (nacompetitie) af te dalen. IJVC heeft het altijd lastig gehad tegen Delfstrahuizen maar dat was vooral als men op bezoek ging. Thuis is de balans in het voordeel van IJVC met 8 overwinningen, 4 gelijke spelen en 6 nederlagen. De laatste twee ontmoetingen leverden echter welgeteld 0 punten op. In de seizoenen 2007/08 en 2008/09 ging het met een 0-5 en 1-4 nederlaag van het veld.

Met een schuin oog op de stand en in het achterhoofd houdende dat een periode nog tot de mogelijkheden behoort is het wenselijk om zaterdag de drie punten in Ijlst te houden.

Oant sneon!