IJVC ging afgelopen zaterdag op weg naar Sexbierum om daar een alles of niets wedstrijd te spelen tegen AVC. Beide ploegen konden de volgende ronde halen als ze er met de drie punten vandoor gingen. Franeker kon ook nog naar de volgende ronde als deze wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen. Na een aantal wedstrijden te hebben gespeeld lijkt er dan ook wat vastigheid te komen in de opstelling van Postma. Zo lijkt Jelmer de Boer de vaste rechtsback te worden en is het duo Zijsling/Reitsma dat voor doelpunten moet gaan zorgen.

De wedstrijd begon wat later en dat had te maken met de scheidsrechter van dienst. Scheidsrechter de Jong schoot het in de warming-up in zijn kuit. Hij wou de wedstrijd wel beginnen, maar de vraag was of hij 90 minuten kon volhouden. Na overleg tussen beide coaches en aanvoerders werd besloten dat mits scheidsrechter de Jong niet verder kon er een clubscheidsrechter naar voren werd geschoven. Na een minuut of vijf hield scheidsrechter de Jong het voor gezien en mocht de clubscheidsrechter van AVC al het veld inkomen. In de eerste helft was het vooral AVC met de bal in de ploeg, IJVC zakte in en vond dat wel prima. Wat IJVC minder prima vond is dat ook de beste kansen voor de thuisploeg waren. De eerste echt serieuze kans kwam tot stand doordat Spoelstra de bal mistte bij een sliding en zo kon de linksbuiten van AVC richting de goal lopen. De voorzet werd in eerste instantie onschadelijk gemaakt door Bruggenkamp, maar kwam toch nog voor de voeten van een speler van AVC. Spoelstra was inmiddels teruggekeerd in het centrum en kon het schot op het laatste moment nog blokken. Vlak voor rust was het wel raak voor de ploeg die vandaag in het blauw speelde. Na slecht meelopen van IJVC was het aanvoerder Visser die voor de 1-0 tekende. Damstra zat er nog aan, maar de bal ging toch in het net.

In de tweede helft was duidelijk dat IJVC toch uit een ander vaatje moest gaan tappen. De kypmantsjes creëren weinig kansen en dat maakt het extra lastig om doelpunten te scoren. De eerste kansen van de tweede helft waren wederom voor AVC, maar Damstra keepte adequaat. Inmiddels had IJVC drie keer gewisseld en werden er wat positiewisselingen gedaan. In minuut 75 zorgde dit mede voor de 1-1. Zijsling kwam in de bal waardoor er achter de verdediging ruimte kwam voor de one to watch Stienstra. Goeman gaf een goede voorzet en Stienstra schoot de bal knap binnen. Stienstra nam voor alsnog alle officiële doelpunten van 2023/2024 voor zijn rekening. Een paar minuten later leek IJVC ook op 1-2 te komen, maar de grensrechter vlagde deze hele dubieuze situatie af en daarom ging het doelpunt van Goeman niet door. Goeman maakt in het vorige seizoen slechts 1 doelpunt in 1514 minuten en daarom was deze extra zuur voor hem. IJVC leek op dat moment wat beter in de wedstrijd te zitten, maar door geklungel van Albertsma en Nooitgedagt kon Minnesma 1-1 lopen met Damstra. Minnesma faalde 1 op 1 met Damstra niet en zo won AVC deze wedstrijd. AVC verzekerde zich daarmee ook voor de volgende ronde en over 90 minuten waren zij ook de betere.

Dinsdagavond speelt IJVC nog een oefenwedstrijd thuis tegen ONS-JO23 om vervolgens zaterdag de eerste competitie in de 3e klasse te spelen tegen DWP. We hopen jullie dan weer te zien langs de lijnen.