Naam:                                 Niels Albertsma               

Leeftijd:                             22

Vorige club(s):                  IJVC, LSC, ONS, Oeverzwaluwen

Interviewer: Reinier Hitzert

Wat doe je in het dagelijks leven?
Momenteel zit ik in mijn 2e leerjaar van de opleiding ‘Maritieme Techniek’, ik werk naast mijn opleiding bij ‘De Welle’ in Woudsend en ben in mijn vrije tijd veel met (water)sport bezig.

Waarom heb je gekozen voor IJVC?
IJVC is een club met mogelijkheden, ik heb het gevoel dat ik mij hier het beste kan ontwikkelen en belangrijk kan zijn voor het team. Alleen is het belangrijkst weer het voetballen met mijn vrienden.

Op welke positie speel je het liefst?
Het liefst speel ik als centrale verdediger, alleen kan ik op het middenveld ook prima uit de voeten.

Hoe ziet je voetballende loopbaan er tot nu toe uit?
Ik ben begonnen bij IJVC waarna ik op 12-jarige leeftijd de overstap na ONS Sneek heb gemaakt. Ik heb 3 jaar bij ONS gespeeld en ben toen weer teruggekeerd naar IJVC. Op 18-jarige leeftijd heb ik de overstap gemaakt naar LSC 1890 waar ik uiteindelijk 2 jaar heb gevoetbald. Vervolgens ben ik naar Oeverzwaluwen gegaan waar ik 1,5 jaar heb gespeeld.

Wat verwacht je van IJVC?
Het is een talentvolle en jeugdige spelersgroep, ik verwacht daarom ook dat we volgend seizoen bovenin meedraaien om zo snel mogelijk in de derde klasse terecht te komen.

Wil je zelf nog iets kwijt aan de supporters?
Ik heb altijd steun en support gevoelt aan de kant van IJVC, het voelt daarom ook goed en het is denk ik ook tijd om iets terug te geven aan de supporters.