Na afgelopen zaterdag te zijn uitgeschakeld in de beker stond er dinsdag alweer een oefenwedstrijd op het programma tegen de jongens van ONS-JO23. Dit was dan ook de laatste test richting de eerste competitiewedstrijd. Zaterdag speelt IJVC voor het eerst in ruim 14 jaar weer een wedstrijd in de 3e klasse. Het laatste doelpunt dat IJVC maakte in de 3e klasse was van Simon Haringa in een 1-2 overwinning bij Makkum.

Dan naar de wedstrijd van dinsdagavond. Een aantal jongens waren afwezig door blessures, zowel Reinold Nooitgedagt als Jelmer de Boer waren er niet omdat zij klachten aan de enkel hadden. De vraag is dan ook of zij er bij zullen zijn tegen DWP. IJVC begon voortvarend aan de wedstrijd tegen de oranjehemden. Al vroeg in de wedstrijd was daar Pim Goeman, beter bekend als de “Gigant”, met een piekfijne assist met buitenkant voet en daar was one to watch Stienstra die zijn 6e goal van deze voorbereiding maakte. Afgelopen zaterdag probeerde Goeman het ook al met buitenkant voet, maar daar gaan we verder maar niet op in. IJVC was in deze eerste helft soeverein en leek het minste last te hebben van het slechte weer. ONS schoot in de eerste helft geen enkel schot in de richting van Damstra. Vlak voor rust was daar nog wel de 2-0. Reitsma kreeg na een kluts situatie pardoes de bal voor zijn voeten en zo tekende “Mr. Oefengoal aka Hamboe” voor de 2-0.

In de tweede helft was het iets gezapiger. IJVC hoefde niet meer en ONS kon niet meer. Volgens centrale verdediger de Vries van ONS. Was het ONS niet gelukt om vijf keer naar elkaar over te spelen en dit mag je dan ook wel zien als een compliment voor IJVC. IJVC kreeg in de tweede helft nog wel de nodige kansen en ze scoorden dan ook nog eens. Het was Reitsma met een schot van buiten de 16 die er toch een soort van inwaaide, maar dat mag de pret niet drukken. Reitsma heeft vertrouwen getankt richting de competitie en dat is het aller belangrijkste. Na ruim een uur waren daar nog wat wissels en kwam Kramer het veld in voor Reitsma. Kramer trof in deze invalbeurt nog de paal en kreeg nog een kans, maar de stand bleef 3-0. Het was een nuttige oefenwedstrijd en we bedanken ONS dan ook voor het langskomen.

Aankomende zaterdag gaat het dan echt om de knikkers in IJlst, wanneer DWP op bezoek komt. De ploeg uit Sintjohannesga haalde wel de tweede ronde van de beker en komt dus met het nodige vertrouwen richting IJlst. Wat het gaat worden zien we zaterdag vanaf 14:30 in IJlst. Graag zien we jullie dan weer langs de lijn.

Karakteristieken:

IJVC – ONS O23  3-0 (2-0)

‘8 Stienstra 1-0, ’37 Reitsma 2-0, ’54 Reitsma 3-0

Opstelling: Damstra, Sybrandy, Spoelstra ©️, R. de Boer (65’ S. Zijlstra), Bruggenkamp, Albertsma, J. Zijlstra, Stienstra (70’ Koopman), Reitsma (70’ Kramer), Zijsling, Goeman