Nuttige oefenwedstrijd tegen Sneek Wit Zwart levert een overwinning op

Nadat de eerste bekerwedstrijd tegen Makkum in winst werd omgezet, stond dinsdag een oefenwedstrijd op het strakke programma van IJVC. Sneek Wit-Zwart 1/2 kwam naar IJlst toe. Trainer Postma had aanvankelijk een grote selectie op papier staan. Alleen eenmaal aangekomen bij Sportpark de Utherne bleken Stienstra en Damstra geveld door het “Heechvirus”. Zoals bij vele bekend zat er wat in het “Heechwetter” en hierdoor zijn vele deelnemers van de drekrace ziek geworden. Zo dus ook Stienstra en Damstra.

Hierdoor begon Hoekstra voor de 3e wedstrijd onder de lat. Hij concurreert met Damstra voor een plek onder de lat dit seizoen. Mocht Damstra donderdag weer hersteld zijn van ziekte zal hij naar alle waarschijnlijkheid gaan keepen tegen Workum.

IJVC legde in de eerste helft een keurig positiespel op de mat. Sneek Wit-Zwart liep gedurende de gehele eerste helft vooral achter de bal aan. In minuut 7 was het dan ook al raak via Dani Mohamad. Hij kreeg de bal van de opkomende Veltkamp. Zodoende was zowel de assist als het doelpunt afkomstig van een oud-speler van Sneek Wit Zwart. Een kwartier later was daar pardoes de gelijkmaker. Een lange bal van de Snekers viel achter de IJlster verdediging en Hoekstra schatte de bal verkeerd in waardoor spits Rietman makkelijk kon binnenschieten. IJVC kreeg in het restant van de eerste helft nog wel kansen, maar vaak was de laatste pass niet in orde. Eenmaal was deze eindpass nog wel op orde. De bal werd vanaf rechts voor gegeven, helaas kopte de lange Nooitgedagt net langs de paal.

In de rust kwamen daar de nodige wisselingen. Onder andere de Vries kwam het veld in. Hij bewees meteen zijn waarde. De bal bleef op rechts liggen en Gerrit de Vries aarzelde niet. Met zijn gevaarlijke linker krulde hij de bal in de verre hoek waardoor het 2-1 werd. Vlak daarna had het al 3-1 moeten staan echter kreeg Lars Bos de bal niet richting doel. Hij kwam door op rechts, maar kreeg op het kunstgras last van wellicht een polletje? Bruggenkamp vroeg nadien in de kleedkamer of deze bal al was gevonden. Het antwoord bleef uit. Ondanks dat bracht Bos wel het nodige gevaar.  Geen 3-1 maar vlak daarna wel de gelijkmaker.

Vanuit een corner kopt Huitema de 2-2 binnen. IJVC kan voor een 3e keer opnieuw beginnen. Met nog 20 minuten te spelen was daar dan toch de 3-2. Een goede voorzet van de Graaf kwam voor de voeten van van der Zee en die tikte van dichtbij binnen. De grensrechter vlagde wel, maar na overleg met scheidsrechter Wijnja werd dit doelpunt toch goed gekeurd. Het slotakkoord was voor Nooitgedagt. Een piekfijne voorzet van diezelfde van der Zee werd keurig binnen geknikt door Nooitgedagt. IJVC sloot de wedstrijd zodoende af met een 4-2 overwinning.

Zaterdag wacht de volgende officiële wedstrijd. Workum komt naar IJlst voor een bekerwedstrijd. Zij speelden hun eerste bekerwedstrijd met 2-2 gelijk tegen VVI. In het afgelopen seizoen 23/24 verloor IJVC beide keren van Workum in de competitie. In Workum werd het maar liefst 5-0 en in IJlst verloor IJVC met 0-1. Zaterdag hopen we op een beter resultaat. We hopen jullie massaal weer langs de lijn te zien. Tot dan!

Karakteristieken:

IJVC – Sneek Wit Zwart 4-2 (1-1)

‘7 Dani Mohamad 1-0, ’22 Stijn Rietman 1-1, ’49 Gerrit de Vries 2-1, ’55 Remon Huitema 2-2, ’67 Jelmer van der Zee 3-2, ’89 Reinold Nooitgedagt 4-2

Opstelling: Hoekstra, Spoelstra, Rodi de Boer © (’46 de Vries), Veltkamp, Bruggenkamp (’46 Zijlstra), Albertsma, de Graaf, Mohamad, Reitsma (’70 Nooitgedagt), Nooitgedagt (’46 van der Zee), Koopman (’46 Bos)