IJVC kan niet verrassen tegen sterk SWZ

IJVC kan niet verrassen tegen sterk SWZ

IJVC heeft in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen een bittere pil moeten slikken. Waar het hoopte een of meer punten mee te pikken werd in de wedstrijd tegen Sneek Wit-Zwart duidelijk dat dat een illusie mocht heten:
5-1.

IJVC kon de eerste 40 minuten goed meekomen. Het hield SWZ op afstand en kon er zelf zo nu en dan gevaarlijk uit komen met hier en daar een counter via Gerrit-Jan Feenstra en Rens Soenveld, spelers die met hun snelheid in de omschakeling razendsnel gevaarlijk kunnen worden. Het leverde geen grote kansen op maar het leek wel vertrouwen te geven voor de rest van de wedstrijd. Dat vertrouwen kreeg een knauw toen Sneek eigenlijk uit het niets scoorde. Een speler van SWZ mocht vanaf een kleine 20 meter ongestoord klaarleggen, uithalen en scoren. Twee minuten later is het zelfs 2-0 als IJVC uit de organisatie loopt, de aanvaller van SWZ uit het oog verliest waarna die de bal van dichtbij snoeihard in het doel werkt.

IJVC begint vol goede moed aan de tweede helft maar moet vlak na de hervatting weer een doelpunt incasseren. 3-0. IJVC komt er nu helemaal niet meer aan te pas. Sneek voetbalt beter en makkelijker, scoort snel na de derde treffer ook de 4-0. De IJlster formatie komt echter nog wel tot een eretreffer, een van formaat. Reimer Hogeling mag de bal op een afstand van ongeveer dertig meter van het doel van SWZ klaarleggen voor een vrije trap en schiet de bal suizend over de muur, onderkant lat in de kruising. Marge weer drie, al duurde de 4-1 niet lang. Het verzet van IJVC was al lang en breed gebroken toen SWZ de 5-1 ook nog maakte. "Onze competitie begint volgende week" concludeerde hoofdtrainer Gosse Reitsma.
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57