IJVC krijgt deksel op de neus, thuis tegen Hielpen

 

“Kijk, de bal moet minimaal tussen die twee palen”. Het is een uitspraak van Johan Cruijff, die van toepassing is op de wedstrijd IJVC - Hielpen. Voor IJVC dan, want dat verloor na een legio kansen van Hielpen: 0-1.

 

In de eerste minuten oogde het spel van IJVC fris en aanvallend. De bal leek moeiteloos van voet naar voet te gaan wat resulteerde in enige aanvallen, waarmee ze de verdediging van Hielpen probeerden te verschalken. IJVC speelde met bravoure en lef, het zette Hielpen onder druk en leek op een verdiende voorsprong te komen maar het doelpunt van Reinder Reitsma, die dit seizoen al moeilijk tot scoren komt werd wegens buitenspel geannuleerd. Dit stemde Gosse Reitsma tot tevredenheid, die zag dat Hielpen niet in het verhaal voorkwam. De Kypmantsjes waren heer en meester in eigen huis, brachten mooie aanvallen voort uit hun zorgvuldige positiespel maar vergaten zichzelf te belonen voor hun goede spel. Zo misten Reitsma en Gerrit-Jan Feenstra grote kansen op de openingstreffer. Een ongeschreven voetbalwet legt uit dat bij het missen van een grote hoeveelheid kansen de tegenstander vaak scoort, wat nu ook het geval was. Een lukrake voorzet vanaf rechts werd door de aanvaller van Hielpen van dichtbij met het hoofd binnengewerkt wat vlak voor de onderbreking de 0-1 ruststand opleverde.

 

Aan het spel van IJVC lag het niet. Er werden kansen gecreëerd, er werd gedomineerd, maar doelpunten bleven - ook na wederom grote kansen - uit. Dat met name Reitsma ongelukkig was in de afronding mocht een understatement heten met als gevolg dat hij plaats moest maken voor Bouwe de Boer, die vlak na zijn invalbeurt een goede mogelijkheid kreeg op de gelijkmaker maar ook hij miste. Hielpen leek ontelbare engeltjes op haar schouders te hebben want hoe uitgespeeld de aanvallen ook waren, IJVC kreeg de bal maar niet in het vijandige doel. De spelers en staf keerden na het laatste fluitsignaal dan ook ontgoocheld terug naar de kleedkamer, want het wist dat het zichzelf te kort had gedaan, thuis tegen Hielpen.
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57