Walking Footbal bij SWZ Boso Sneek

WALKING FOOTBAL

In het seizoen 2019-2020 start SWZ Boso Sneek met Walking Football, met als primaire doel om mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder bij elkaar te brengen, ze aan het sporten en bewegen te krijgen (of te houden) en gezondheidsonderwerpen (mentaal en fysiek) bespreekbaar te maken. Deelnemers worden actiever, hun leefstijl verbetert en hun gezondheid neemt toe.

TWINTIG WEKEN

Walking Football wordt per seizoen gedurende 20 weken aangeboden. De cyclus begint met een fittest (0-meting), na 20 weken volgt er een nameting en wordt de cyclus afgesloten met het “Old Stars”-kampioenschap. Daarnaast organiseert de vereniging een sociale activiteit en nemen de spelers en speelsters deel aan het L.O.S.T.-toernooi. SWZ Boso Sneek verzorgt de volledige training en begeleiding, onder meer in samenwerking met Fysio Actief. Na afloop van de eerste 10 weken gaan de deelnemers door in dezelfde groep, er kunnen dan ook weer nieuwe deelnemers aanhaken.

SPORT OP NIVEAU

De oefeningen worden op het niveau van de deelnemers aangeboden. De training wordt gestart met een warming-up, daarna worden oefenvormen gedaan en er wordt afgesloten met een partijtje Walking Football. Bij deze eindpartij mag er niet worden gerend. Verder wordt er gespeeld door 7 tegen 7 spelers op een veld van 42 x 21 meter en er mag continu worden door gewisseld.

SAMENWERKING

SWZ Boso Sneek initieert Walking Football in samenwerking met andere verenigingen, de Gemeente Súdwest-Fryslân en wijkvereniging De Spil. De start van de eerste ronde zal begin september zijn. Inmiddels is de voorbereiding in volle gang. Wij hebben er zin in!

KENNISMAKINGSBIJEENKOMST

Op het sportpark van SWZ Boso Sneek wordt op dinsdag 17 april 2018 een bijeenkomst georganiseerd om u kennis te laten maken met Walking Football, de aanvang is 10.00 uur. Na een bakje koffie of thee start de training. U bent van harte welkom om kennis te maken met deze nieuwe activiteit.

MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie? Meld je aan voor de kennismakingsbijeenkomst(en) of neemt contact op met Jan Kuperus, coördinator breedtesport, te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-47940313.
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57