Koploper MSC komt langs

Zaterdag 10 december komt koploper cq nieuwkomer MSC uit Meppel op bezoek in IJlst. Een paar seizoenen terug zou met vertrouwen naar deze confrontatie uitgekeken worden. Dit seizoen is het echter allemaal anders, veel jeugdspelers, blessures en nederlagen tekenen de eerste seizoenshelft in 5D.

Al 32 verschillende spelers werden door trainer Gosse Reitsma het veld in gestuurd, nog maar vijf en hij evenaart het record van 37 uit het seizoen 2010/11. Destijds moesten Jappie Booij & Sybren de Jong een beroep doen op een aantal derde elftal spelers; Douwe Reitsma, Rients Waltje, Johan Boorsma, Arnold Boersma en Simon Haringa kwamen allen in actie. Dit seizoen zijn dat vooral JO-19 spelers maar ook uit de JO-17 wordt een beroep gedaan.

Tien spelers debuteerden tot nu toe en als tweede elftalspeler Jouke Stolp buiten beschouwing gelaten wordt ze allemaal twintig jaar of jonger waren. Afgelopen week mochten Melle Kramer (15) en Niels Albertsma (16) hun eerste officiële minuten in het vlaggenschip maken. Voor Melle is dat extra bijzonder omdat hij is een rijtje met Freerk Bergstra & Jurjen Post komt, beide zeer bekende namen van IJVC 1. Ook was hij de eerste speler uit het jaar 2000 en dus de 21e eeuw die voor IJVC 1 in actie kwam.

De tegenstander versterkte zich behoorlijk door spelers aan zich te binden voor een seizoen in de 5e klasse. Onder andere; Wesley Bezemer, Daniël Knoll (Wacker, 3B), Pieter Hoekstra (Vitesse ’63, 3D), Florian Gijzen (SVN ’69, 3D), Marc Holterman (MSC zondag, HC) zijn te bewonderen op sportpark Ezinge. Trainer Yves Heskamp brengt de ervaring van het topamateurvoetbal mee om over te brengen op zijn spelers. Hij scorde in het verleden veel voor o.a. Genemuiden, Spakenburg, Be Quick ’28 en MSC.

De ene wedstrijd is de andere niet, hoewel de ploeg redelijk verloren heeft had het wel kansen op doelpunten maar viel het kwartje vaak de andere kant op. Ook het elke week moeten sleutelen aan de opstelling (defensie) maakt het niet gemakkelijker voor trainer Reitsma.

 

 
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57