IJVC sluit seizoen af met zuur en onterecht verlies

IJVC heeft de doelstelling van dit seizoen, het behalen van dertig punten, niet gehaald. In Meppel, waar de IJlsters nog een keer dit seizoen moesten vlammen werd tegen MSC met 1-0 verloren. Onterecht en onnodig zo concludeerde Gosse Reitsma.

 

IJVC begon goed met gedisciplineerd voetbal en een georganiseerde verdediging. De ploeg stond goed met als gevolg dat MSC totaal niet aan voetballen toe kwam. Het leverde echter weinig kansen op, al was Jelle Jagersma, die zijn laatste wedstrijd voor de IJlster formatie speelde, dicht bij de 0-1. MSC daarentegen was wel gevaarlijk met een aantal kansen waarop debutant Sjoerd Nooitgedagt knap een antwoordt had en zijn mannetje stond. Tot dan toe een soeverein debuut voor de A-junior, die geen plankenkoorts leek te hebben.

 

In de tweede helft was het weer IJVC dat de lakens uit deelde. MSC werd nog feller onder druk gezet, wat resulteerde in een legio kansen via Age Osinga en een aantal keer Reinder Reitsma, maar een goal kwam er niet. Toch leek IJVC een kwartier voor tijd op voorsprong te komen door Gerrit Jan Feenstra die een bal ontving van Jelmer de Boer, omdat het centrale duo van MSC zich volledig op de situatie verkeek en de bal verkeerd inschatte. Hij stuitte echter op de knuisten van de Meppeler doelman, tot grote teleurstelling van de bank en meegereisde supporters. Vlak voor tijd mocht Chris Olthuis nog zijn laatste minuten maken voor het eerste van IJVC, hij stopt na dit seizoen met voetballen in verbandmet blessureleed. IJVC werd zienderogen vermoeider en daar maakte de thuisploeg in de 89ste minuut gretig gebruik van. In eerste instantie redde Nooitgedagt nog op het schot van de MSC aanvaller, maar hij was kansloos op de inzet van de beste man van het veld: Florian Gijzen prikte de bal achter Nooitgedagt. Met lange ballen probeerde IJVC nog gelijk te spelen maar dat mocht niet meer baten. Het bleef bij een jammerlijk 1-0 verlies. Desondanks was Reitsma trots op zijn ploeg wat resulteerde in een rondje van de trainer.

 

Na afloop werden spelers en trainers bedankt voor het afgelopen seizoen. IJVC neemt na dit seizoen afscheid van een aantal spelers. Wij bedanken hen voor hun inzet bij IJVC!
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57