Nieuwsbericht jeugdcommissie

24-11-2019                                                                                          IJVC

Nieuwsbericht Jeugdcommissie 1-19Hallo sportvrienden,

Na 10 jaar zitting in de jeugdcommissie stop ik ermee. De afgelopen tien jaar heb ik met veel plezier verschillende soorten taken uitgevoerd binnen de jeugdcommissie, maar nu is het tijd om het stokje door te geven aan nieuwe commissieleden. Arendje Bergstra en Richtje de Leeuw zijn ook gestopt. Er is inmiddels een nieuwe jeugdcommissie(zie tekst hieronder). Wij willen alle vrijwilligers bedanken voor jullie  inzet  afgelopen jaren.

Gr Richtje, Arendje en Alex

===

Hierbij willen wij jullie op de hoogte brengen van de nieuwe jeugdcommissie. Bernard  Kroon, Marije Brandsma, Hiltsje Brandsma  (alle drie namens vv Blauwhuis), Geeske Haringa vormen samen met Hein Quarré en Jan van der Zee de nieuwe jeugdcommissie. Aangezien er voor de jeugdcommissie het afgelopen jaar niemand zich beschikbaar heeft gesteld zullen Hein en Jan naast hun trainer/leiderschap eerst  interim in de jeugdcommissie actief zijn. Gelukkig heeft Geeske zich weer beschikbaar gesteld en zijn we natuurlijk erg blij dat er 3 leden van vv Blauwhuis, de vereniging waarmee we met de jeugd samenwerken, ook in de jeugdcommissie gaan deelnemen.

Woensdag 13 november jl. heeft de commissie voor het eerst met elkaar kennis gemaakt en is gesproken over welke zaken op korte- en lange termijn opgepakt moeten worden. Om ervoor te zorgen dat iedere week 125 jeugdspelers met plezier kunnen trainen en zaterdag competitie wedstrijden kunnen spelen hebben we iedereen in de vereniging nodig. Hiervoor is een goede organisatie en voldoende vrijwilligers een absolute must voor. De focus zal dan ook voor de nieuwe commissie eerst op deze zaken liggen.


Het afgelopen jaar is in overleg met de bestaande jeugdcommissie hier al een begin mee gemaakt. Hein en Jan hebben in een aantal brainstormsessies met ouders, leiders en trainers van jeugdleden gesproken. Insteek hierbij was inzicht te krijgen in hun ideeën, suggesties, belevingen en verbeterpunten zodat het jeugdvoetbal in IJlst ook voor de toekomst is gewaarborgd. De vervolgstap is dat er een werkgroep wordt samengesteld die als opdracht meekrijgt om een plan van aanpak voor de toekomst op te stellen, wat wij vervolgens aan ons hoofdbestuur voorleggen.  

Hierbij willen wij ook andere ouders en (senioren) leden oproepen  om hun suggesties en verbeterpunten kenbaar te maken zodat  wij deze kunnen meenemen in het te vormen plan van aanpak.  Als we het niet weten wat er speelt dan kunnen we er ook niets aan veranderen. Ons uitgangspunt is dat IJVC/Blauwhuis een mooie en sportieve club is waar jeugdspelers en vrijwilligers zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. De doelstellingen die nu al op het lijstje staan van de nieuwe commissie zijn:

- Heldere communicatie;
- Duidelijke organisatie en taakverdeling;
- Centrale rol jeugdleider en coördinator;
- Meer aandacht voor trainers;
- (Nog) meer verbinding tussen jeugdspelers en senioren;
- Meer verbinding met ouders.

Nieuwsgierig of enthousiast geworden? Wil je op wat voor manier dan ook een bijdrage leveren aan het jeugdvoetbal (o.a. jeugdcommissie/werkgroep) neem dan met één van ons contact op of mail naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ook kun je dit emailadres natuurlijk gebruiken voor alle andere vragen of zaken die nu spelen. Op 11 december is onze volgende vergadering. 

Met sportieve groet,

Jeugdcommissie IJVC/Blauwhuis,

Bernard  Kroon                 06-24504706

Marije Brandsma            06-23658268

Hiltsje Brandsma             06-24142881

Geeske Haringa                               06-40169067

Jan van der Zee              06-44443133 (interim)

Hein Quarré                      06-10248027 (interim)
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Yldau

logo kleur Yldau

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57