Met zaterdag het hoofdgerecht op het menu, werd dinsdag het voorgerecht afgewerkt. Het is een bijzondere week, want IJVC treft tweemaal Arum. Afgelopen dinsdag was het oefenen en aanstaande zaterdag is het om de knikkers in de beker. Deze oefenwedstrijd stond al vast voordat het bekerprogramma bekend werd. Voor IJVC geen probleem en voor Arum ook niet en daarom ging deze oefenwedstrijd gewoon door.

Met een wat andere opstelling dan tegen Franeker ging IJVC het veld in. De temperatuur was hoog en dus was een goede warming-up van belang. Het was vooral Arum die de eerste helft het beste van het veldspel had. Vooral Jaarsma hield de verdediging zoals gewoonlijk bezig. Volgens de bank had Jaarsma nog samengespeeld met Ziyech bij Feyenoord of Ajax, maar na even nadenken bleek het toch gewoon SC Heerenveen te zijn. In minuut 14 kreeg Arum de eerste kans 1 op 1 en bleek Damstra wederom een betrouwbare sluitpost en pareerde deze inzet. Een kwartier later werd Damstra dan toch geklopt. Na een diepe bal achter de laatste linie van IJVC was daar Jaarsma en die lopt de bal over Damstra heen en was het 0-1. Niet veel later was daar alweer de 1-1. Nooitgedagt tikte een goed aangesneden corner van Stienstra binnen. Het was geen hoogstaande partij, maar bij rust had het publiek toch twee doelpunten gezien.

In de rust waren er natuurlijk weer de nodige wissels zoals je mag verwachten in een oefenpot en werd er ook het nodige geëxperimenteerd. Spelers speelden op andere posities dan ze gewend waren en mede daardoor leek het bij vlagen nergens op. Kansen kreeg IJVC overigens wel, maar het vizier stond, vooral bij Reitsma, nog steeds niet op scherp. “Mr. Oefengoal” staat dan ook nog steeds op 0. Tien minuten na rust was daar wederom het doelpunt van de ploeg uit Arum. Een ingedraaide vrije trap werd verlengd en de bal lag in het mandje, 1-2. In het resterende halfuur ging IJVC op zoek naar de gelijkmaker, maar vond die moeilijk. Het laatste kwartier werd er echt ingezet op de gelijkmaker en uiteindelijk kwam die ook. Gelegenheids “10” Spoelstra kapte twee man uit en schoot met links raak. Zo werd de statistiek van Mammoet nog even aangescherpt. Sinds 25-04-2019 oefende IJVC 34 keer, daarvan wonnen ze 25 keer, 8 keer gelijk en verloren de Kypmantsjes slechts 1 keer (tegen VHK uit Sint Jansklooster). Doelcijfers daarin waren 124 voor en 35 tegen.

Het voordeel van zo’n tweeluik is dat IJVC zich zaterdag meteen kan herstellen. Dan wordt er in Arum gespeeld en gaat het om de punten in de beker. Graag zien we jullie in Arum voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Tot dan!

Karakteristieken:

IJVC – Arum 2-2 (1-1)

’30 Jaarsma 0-1, ’34 Nooitgedagt 1-1, ’55 Kuipers 1-2, ’90 Spoelstra 2-2

Opstelling: Damstra, Sybrandy (’46 Bruggenkamp), Nooitgedagt (’74 R. de Boer), R. de Boer (’46 J. de Boer), S. Zijlstra (’74 Sybrandy), De Groot (’46 Goeman), Albertsma ©️ (’46 Spoelstra), Stienstra (’46 Visser), Kramer (’74 De Groot), Zijsling (’46 Reitsma), Koopman (’74 Albertsma)