Nadat vorige week koploper Joure te sterk was voor de IJlsters kwam nu nummer twee Balk op bezoek. Balk presteert naar behoren, nadat ze de afgelopen twee seizoenen degradeerde. IJVC promoveerde de afgelopen twee seizoenen en zo zat er twee jaar geleden nog vier (!) niveaus verschil tussen deze verenigingen. Desalniettemin had IJVC vooraf vertrouwen in een resultaat, want tegen koploper Joure werd er goed veldspel op de mat gelegd en had het misschien wel een punt verdiend.

IJVC begon deze wedstrijd met de verwachte zelfde namen als tegen Joure. Zijsling was wel terug bij de selectie, maar kon nog geen hele wedstrijd spelen. De weersomstandigheden waren niet al te best. Gedurende de hele wedstrijd regende het en stond er een stevige wind. IJVC begon de wedstrijd nog prima. Balk was aan de bal dominant zonder in de eerste fase echt grote kansen te creëren. In minuut 20 was daar een hele behoorlijke aanval van de mannen uit Balk en was daar ook de 0-1. Dijkman liep op Damstra af en schoot hard door de handen van Damstra heen. Damstra ging niet vrijuit, maar een onterechte voorsprong kon je het niet noemen. Na de 0-1 liet IJVC wat beter veldspel zien. Alleen dit was vooral op eigen helft of tot 20 meter over de middenlijn. IJVC had graag met 0-1 gaan rusten, maar vlak voor rust was daar een steenharde kopbal van Durk Lyklema uit een corner die voor de 0-2 zorgde. Dit was wel even een domper voor de ploeg van Postma dat dus met een vervelende ruststand moest gaan rusten.

In de rust werden de nodige harde woorden gezegd tegen elkaar en dat was meer dan terecht. IJVC was pover en speelde zonder lef. Reitsma werd dan ook vervangen door Zijsling om toch wat extra’s te brengen. De eerste vijf minuten van de tweede helft leken heel behoorlijk, maar daar was een lange bal van Balk die tussen twee verdedigers en Damstra bleef liggen. Dijkman was er als de kip bij en profiteerde hiervan. Alle hoop op nog iets van een resultaat kon dus de prullenbak in. In het laatste deel liet Balk de touwtjes vieren en ging IJVC zowaar ook vrijuit voetballen, zonder wederom kansen te creëren. In deze fase raakte Sybrandy lelijk geblesseerd aan de knie en die moest van het veld gedragen worden, ontzettend sneu. Spoelstra had inmiddels zijn praatkaart binnen. Hij solliciteerde hier al twee wedstrijden naar en arbiter Spreen was zo attent om hem die te geven. In minuut 90 raakte ook Spoelstra nog geblesseerd aan zijn enkel, ook hij werd van het veld gedragen. Voor zowel Sybrandy als Spoelstra lijkt er de komende weken niets anders op te zitten dan te revalideren.

Volgende week gaat IJVC op bezoek bij de nummer laatst SDS. Wil IJVC nog een rol van betekenis spelen deze competitie dan zal daar een driepunter moeten worden opgehaald. Dat het lastig wordt was al duidelijk, maar de spoeling binnen de selectie wordt er niet groter op en dus nemen de keuzes voor Postma ook niet toe. We hopen weer veel mensen langs de lijn te zien, want de support wordt alleen maar belangrijker. Tot dan!