IJVC mocht op bezoek bij de trotse koploper Joure. Joure heeft nog geen wedstrijd verloren en speelde alleen vorige week gelijk tegen DWP. IJVC wist daarentegen pas 1 van zijn voorgaande 5 wedstrijden te winnen. Op voorhand was Joure dan ook de grote favoriet, maar IJVC zag ook kansen. De IJlsters zijn namelijk nog door geen enkele ploeg weggespeeld en dat biedt toch hoop richting het vervolg van de competitie. IJVC mist in deze wedstrijd in verhouding tot de vorige tegen WPB de zwagers R. de Boer en Zijsling. Zij raakten beide geblesseerd.

De wedstrijd speelde zich af op het hoofdveld van Joure. De vraag was nog even of er niet moest worden uitgeweken naar het kunstgrasveld, er was namelijk in de afgelopen week dusdanig regen gevallen. Het bleek niet zo te zijn en dus werd de wedstrijd gewoon gespeeld op het sfeervolle hoofdveld.

De wedstrijd begon tam. Joure voetbalde makkelijker, maar kwam niet tot echt grote kansen. De gevaarlijkste man bij de Jousters was linksbuiten Dijkstra. Sybrandy had een moeilijke dag tegen de watervlugge buiten. Dijkstra zakte veel uit en zocht dan voornamelijk zijn rechtervoet. De actie was een aantal keer fraai, maar het leverde nog niet het nodige rendement op. IJVC voetbalde, zoals altijd, goed mee in de eerste helft. Met name Nooitgedagt wist de bal voorin goed vast te houden en won eigenlijk al zijn kopduels. IJVC kwam wel tot aanvallen en kreeg in de eerste helft ook de nodige hoekschoppen. Alleen wist het keeper van der Wal niet echt te testen. Na een halfuur spelen was daar, uit het niets, toch het doelpunt van Joure. Sybrandy wist de bal niet goed te verwerken en kopte de bal bij Dijkstra in de voeten. Die aarzelde niet en wist de 1-0 binnen te schieten, een vrij ongelukkig tegendoelpunt voor IJVC. 10 minuten later was het ook einde wedstrijd voor Sybrandy. Hij had last van duizeligheid en dan is wisselen genoodzaakt. Voor hem kwam van der Zee. Het waren zijn eerste minuten dit jaar in competitie verband. Rechtsvoor Kramer zakte twee linies en van der Zee werd de rechtsbuiten.

De tweede helft begon voor IJVC fantastisch. Na een goede aanval en een nog mooiere voorzet van van der Zee was daar Reitsma. Hij kopte feilloos binnen en zo was de stand 1 minuut na de rust al 1-1. IJVC had nu helemaal het gevoel dat er wat viel te halen. Alleen bleek niks minder waar te zijn. 7 minuten daarop was daar een zwak moment van IJVC. Kramer speelt de bal heel ongelukkig terug en keeper Damstra glijdt uit, daarbij maakt hij hands en dus is het een indirecte vrije trap voor Joure op 5 meter van het doel. Hieruit weet Terpstra de 1-2 voor Joure te maken. 11 IJlsters stonden er op de doellijn, maar de bal ging alsnog over de lijn. Het was maar een centimeter of 20, maar er over is er over. IJVC geeft de goals dus weer te makkelijk weg. In de jacht op de 2-2 krijgt IJVC nog een kans via Nooitgedagt, maar zijn inzet ging net langs de paal. IJVC moest risico’s nemen en dus kwam er ook ruimte voor Joure in de omschakeling. Hij kwam bij de invaller van Joure terecht, de naam is bij de verslaggever onbekend, en die twijfelde niet. Vanaf een meter of 18 krulde hij de bal langs keeper Damstra en zo werd het ook nog 3-1. Zuur voor IJVC, want er zat zoals elke week meer in. In de minuten die restte was er nog een kans voor van der Zee. Na een goede voorzet van Bruggenkamp stond van der Zee vrij op 5 meter van de goal, maar toch ging zijn inzet over. Als je zulke kansen mist kon het wel eens een heel lastig verhaal worden.

Het mooie aan voetbal is dat er altijd weer nieuwe kansen komen. Aanstaande zaterdag komt Balk op bezoek in IJlst en dan zal IJVC graag zijn tweede driepunter binnen halen. Balk is de nummer twee van de 3e klasse A en ook dit zal weer een lastige partij worden. Graag zien we jullie zaterdag in IJlst weer langs de lijn. Tot dan!