Na de heerlijke overwinning vorige week tegen Heeg, stond er deze week weer een serieuze wedstrijd op het programma. Het geel-blauwe leger van de Waterpoort Boys kwam richting IJlst. Een ontmoeting tussen Postma en zijn oude ploeg en de ontmoeting tussen Vlap en zijn stad. Het is een wedstrijd die zich afspeelde in de onderste regionen van de 3e klasse. De winnaar zou zich aansluiten bij de o zo grote subtop.

De wedstrijd begon met het nodige vuurwerk. WPB had een mooie groep supporters meegenomen en deze staken voor het startsignaal wat bommetjes af. IJVC zocht in het eerste kwartier voornamelijk de lange bal. Voorop starten net als in de wedstrijd tegen Heeg  Zijsling en Nooitgedagt. Zij waren de wei ingestuurd om oorlog te maken en om vanuit daar de tweede bal te winnen en tot kansen te komen. De lukte na ongeveer 10 minuten toen Reitsma de bal voor zijn voeten vond en keeper Rijpkema van WPB voor het eerst testte. De reservekeeper bij WPB was overigens Pieter Nijdam. Hij speelde een aantal seizoenen bij IJVC, maar keerde terug bij WPB om daar nog op wat hoger niveau te spelen. Een aantal minuten na de eerste kans van IJVC was daar de 0-1. In de hoek van de 16 vond een duel plaats en Sybrandy maakte zeer ongelukkig een overtreding. Scheidsrechter Haan twijfelde niet en gaf de strafschop. Visser stuurde Damstra de verkeerde hoek in en zo was het 0-1. Niet veel later was daar weer Visser en nu via rechts. Hij zette hard voor en Spoelstra tikte hem, toch tamelijk ongelukkig, binnen. IJVC moest opzoek naar de aansluitingstreffer en moest zichzelf ook verbeteren. De IJlsters scoorden deze competitie namelijk nog niet twee keer in 1 wedstrijd en dat was nu wel nodig om een punt uit het vuur te slepen. IJVC kreeg twee corners kort achter elkaar en in de kluts kwam de bal op de hand bij een Sneeker. Scheidsrechter Haan twijfelde weer niet en dus ging de bal weer op de stip. Spoelstra faalde nog niet in competitie verband vanaf de stip en deed dat ook nu niet. Hij schoot de 1-2 binnen en met die stand gingen we ook rusten.

In de tweede helft was duidelijk dat IJVC uit een iets ander vaatje moest tappen. Er moest meer strijd geleverd worden en er moesten meer kansen gecreëerd worden. Dit ging niet van harte, maar het spelbeeld veranderde wel. IJVC begon beter te voetballen zonder tot echte kansen te komen. WPB hoefde niet meer en die wilden daarom ook niet meer. De trainer van Vlap liep voornamelijk achteruit, maar IJVC kreeg ook niet echt kansen. De invalbeurt van Goeman (ja hij was er nog steeds) bracht nog wel wat extra’s, maar behalve zijn poging om de corner er in 1  keer in te leggen kwamen daar ook geen kansen uit voort. De wedstrijd ging naar zijn einde en IJVC stevende af op zijn 4e nederlaag in 5 wedstrijden. Na ruim 90 minuten vond scheidsrechter Haan het wel welletjes en kon er worden gedoucht.

Na de wedstrijd werd er nog wel uitbundig feest gevierd in de “kyp” samen met een groot aantal Sneekers, maar een overwinning smaakt altijd lekkerder met 3 punten. Helaas zaten die er niet in. Zaterdag mag IJVC op bezoek bij koploper Joure. Eens kijken of we hen een poot dwars kunnen zetten. We hopen jullie zaterdag allen te zien in Joure. Tot dan!