Het hoofdgerecht van het tweeluik tegen Arum stond op het programma afgelopen zaterdag. Eerder in IJlst eindigde deze wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Het was de tweede wedstrijd in het bekertoernooi. IJVC hield Franeker thuis op 1-1 en dus was een goed resultaat van belang om uitzicht te houden op de volgende ronde van het toernooi. Trainer Postma kaartte ook nog even aan graag verder te komen in dit toernooi om hopelijk mooie tegenstanders te treffen in de volgende ronde. De laatste keer dat IJVC de volgende ronde haalde was in 2014.

Dan terug naar het hoofdgerecht. Onder warme omstandigheden werd de warming-up afgewerkt in Arum om vervolgens onder leiding van arbiter Paauw af te trappen voor de eerste helft. IJVC was dominant in Arum zonder echt kansen te creëren. De keeper van Arum werd dan ook in de eerste helft geen enkele keer gedwongen tot een redding en dat is toch te weinig als je als 3e klasser op bezoek gaat bij een 5e klasser. De grootste kans van de eerste helft werd geen kans. Na slordig kaatsen voorin bij IJVC kwam de bal voor de voeten van aanvaller Jaarsma, maar die zat te veteren en niet op te letten. Daardoor ging deze kans voor Arum in rook op.

In helft twee waren er wat omzettingen bij IJVC. Man van de wedstrijd in Bakkeveen, J. Zijlstra, kwam binnen de lijnen. Hij moest in deze wedstrijd genoegen nemen met een plaats op de bank. De beste van zijn lichting, Goeman, stond op zijn positie. Koopman ging in de rust naar de kant en Goeman kwam op linksvoor, hierdoor kon J. Zijlstra gewoon op zijn “vaste” positie acteren. IJVC kwam mede door deze omzettingen beter in de wedstrijd. Met name Goeman kwam goed uit de verf op de linksbuiten positie. Kansen waren er in de tweede helft genoeg voor IJVC, maar van scoren kwam het lange tijd niet. Goeman, Zijsling en Bruggenkamp lieten kansen liggen om de score te openen. Uiteindelijk viel de 0-1 dan toch. De hele wedstrijd waren de corners matig tot slecht, maar een paar minuten voor tijd was daar dan toch een goede corner. R. de Boer sneed de bal goed aan en daardoor kon de “one to watch” de 0-1 binnen koppen. Stienstra is voor een bepaalde tijd in Canada geweest en als hij daar iets heeft geleerd is het wel doelpunten maken. Hierdoor ging IJVC met de overwinning naar huis en is het in 23/24 nog altijd ongeslagen en dat is toch knap te noemen.

Zaterdag 18 september gaat IJVC naar Sexbierum om het op te nemen tegen AVC. AVC is ook een oude bekende. Vorig seizoen won IJVC tweemaal van AVC met 2-0 en 0-3. Graag zien we jullie dan weer in Sexbierum langs de lijn. Tot dan!

PS: zit er trouwens een Spar in Arum?