De voorbereiding zit erop, na 287 dagen (Bakhuizen 2-1, red) was er weer een nederlaag voor het vlaggenschip. QVC was in de laatste en beslissende bekerwedstrijd met 1-2 te sterk. Een gelijkspel had ook niet genoeg geweest voor IJVC om door te kunnen gaan in de beker, aangezien QVC met 7-1 van Arum wist te winnen. De ploeg van Johan Faber begon het seizoen goed met overwinningen tegen Mulier (0-4, met een mooie goal van debutant Sybrant Koek, red), Black Boys (0-8), QVC (1-2) en TOP ’63 (0-4). In de beker werd nog verdiend gewonnen van het vernieuwde Oeverzwaluwen (2-0) en in Arum (1-2).

Komend weekend start er nieuwe strijd om de titel in 5A. Tegenstander in de eerste wedstrijd is SVBS ’77 uit Belt-Schutsloot dat op bezoek in Ijlst komt. In de vijf eerder gespeelde ontmoetingen in Ijlst wisten de bezoekers er eentje te winnen. In het seizoen 2016/17 gingen ze met een 1-3 overwinning huiswaarts. De overige vier wedstrijden eindigden in overwinningen. De grootste was in het 2011/12 toen het maar liefst 9-3 werd met o.a. vier goals van Marten Zoethout.

De tegenstander haalde nul punten uit de bekerwedstrijden. Ook zij speelden tegen een derdeklasser en verloren die tegen Vitesse ’63 met 5-1. Competitiegenoot Ens was met 3-1 te sterk, en de samenwerkende vereniging Creil-Bant won met 0-5. Ook de oefenreeks was niet geweldig te noemen met drie nederlagen in vier wedstrijden. De tweede elftallen van DESZ en DOS Kampen waren met 6-2 te sterk en IJhorst met 5-1. In de eerste wedstrijd na het post-Corona tijdperk wisten de Oranje groenen met 2-0 van Giethoorn.

Nieuw in de selectie is de 39-jarige doelman Edwin Heyes die uit het zuiden des lands is gekomen vanwege werk. Hij keepte tot een paar seizoenen terug voor DSZ uit Boven-Leeuwen (Gelderland). Afgelopen seizoen stond de ploeg 7e toen deze door de KNVB stopgezet werd.

In de voorbereiding maakten Heerenveen, Bakhuizen en Nagele een goede indruk.

Het tweede speelt thuis tegen Urk 6 (12.00) en het derde ontvangt Oudega 1 (12.30)