NIJEVEEN – IJVC heeft haar eerste overwinning te pakken. Mede door een prima eerst helft werd SVN ’69 met 0-3 verslagen. Zo stijgt IJVC een aantal plekken op de ranglijst en verlaat het enigszins de onderste regionen.

Vooraf werd al besproken dat beide ploegen niet staan waar ze zouden moeten staan en dat er geen sprake van onderschatting mag zijn. Met die gedachte wordt om half 3 afgetrapt en is eigenlijk al snel duidelijk dat IJVC de betere is. Toch heeft de thuisploeg al in de 2e minuut een goede kans op de openingstreffer, maar Hoekstra is alert en tikt de bal naast. Hierna is het IJVC dat de bal heeft en veelvuldig de aanval zoekt. Van grote kansen kunnen we nog niet spreken, maar toch komt IJVC op voorsprong. In de 9e minuut wordt via combinatiespel Kramer vrijgespeeld. De topscorer schiet vanaf een meter of 20 de bal laag in de hoek en is de doelman van Nijeveen te machtig, 0-1. Een opsteker in het begin van de wedstrijd en dat zie je ook terug in het spel. Toch is het vaak in de laatste fase net niet. Zo schiet van der Zee naast, ziet Hogeling zijn schot goed gekeerd worden en gaat een volley van Goeman over het doel. Achterin wordt vrij weinig weggegeven en dat is zeker ook de verdienste van de laatste linie.

In 39e minuut wordt het publiek voorgeschoteld met een heerlijke aanval over meerdere schijven. Albertsma en Soenveld zorgen met een dubbele 1-2 ervoor dat Soenveld ervan door kan. Die houdt het overzicht en zet van der Zee voor open doel, die de 0-2 binnen tikt. Vlak hierna is Soenveld er weer doorheen, maar bij de aanname gaat het mis. Zo wordt de rust behaald met een 0-2 voorsprong.

De tweede helft zien we een iets minder IJVC en een feller SVN ’69. De thuisploeg speelt wat directer en zorgt voor wat dreiging voor de goal. Een paar spelers van de ‘Kypmantsjes’ geven elkaar verwijten, terwijl het juist in deze fase elkaar nodig heeft. De beide backs, Sybrandy en Bruggenkamp, hebben een prima middag en zorgen ervoor dat er niet al te veel kansen kunnen worden genoteerd door het gevaar van de zijkanten te neutraliseren. De ‘storm’ begint wat te liggen en bij 0-3 is de wedstrijd gespeeld. En soms heb je de tegenstander nodig die je daarbij helpt. Een te korte terugspeelbal wordt onderschept door de alerte Albertsma, die omspeelt de keeper en maakt zijn eerste officiële goal ooit op de amateurvelden, 0-3. Reden voor Faber om te gaan wisselen. Stienstra vervangt Goeman en maakt zijn eerste minuten dit seizoen in de competitie. Even later mogen ook van der Zee en Albertsma naar de kant, voor S. Zijlstra en Nooitgedagt. In het laatste half uur is het meer wachten op de 0-4, dan de 1-3. Hoewel de thuisploeg in de laatste fase nog een extra man voorin neerzet, forceert het vrijwel niks. Het is omdat Kramer een voorzet net niet goed kan raken en omdat Soenveld te lang treuzelt en uiteindelijk de verkeerde keuze maakt, anders was de score nog hoger uitgevallen.

Het blijft bij 0-3 en zo wordt de eerste ‘driepunter’ bijgeschreven. Overigens complimenten voor de leidsman van dienst, die een prima wedstrijd floot. Na de wedstrijd werd nog gezellig nagezeten en het hoogtepunt van deze middag bereikt. Johannes vroeg Ferliesja in het bijzijn voor de hele kantine haar nummer en jawel, ook buiten het veld werd nog gescoord. Al met al een prima middag voor IJVC.

Door deze uitslag stijgt IJVC wat plekjes en neemt het iets afstand van de onderste plekken. Aanstaande zaterdag kan het wederom een slag(je) slaan, als TONEGO op bezoek komt. De ploeg uit Luttelgeest stond in de derby tegen Tollebeek na 60 minuten met 2-0 voor, maar gaf het in het laatste half uur volledig weg: 2-5.