Tzummarum in blessuretijd langs IJVC

Vanmiddag in Ijlst de wedstrijd Ijvc 1 – Tzummarum 1. Op voorhand mochten de toeschouwers hier wat van verwachten. In Tzummarum vertrokken de ijlsters in het najaar met een 6-9 overwinning.
Zo talrijk waren de doelpunten vandaag niet, al mag 7 nog best veel zijn.

door: Tzummarum 

Tzummarum begon in de wetenschap dat er absoluut niet verloren mocht worden. Anders zou plaats 10 wel erg ver uit het zicht raken. Tzummarum begon ook goed. Creëerde net als Ijvc in de beginfase met kansjes, al was de grootste voor Tim. Na het uitspelen van de goalie zag hij een verdediger de bal nog voor het doel wegwerken.
Een paar minuten later was het voor hem wel raak. Je moet het zien om het te geloven, maar met de rug naar het doel werkte hij de bal zo over de verbaasde Goalie van Ijvc heen in de uiterste hoek. 0-1. Op dat moment wel verdiend, maar de goal bleek eerder verlammend dan bevrijdend te werken. Alles ging plotseling mis. Bal werd niet meer in de ploeg gehouden. Aannames waren slecht of men wilde te snel inpassen waardoor er erg veel balverlies werd geleden. Steven, verdienstelijk de vervanger van Teade en Willem zag de ene na de andere bal op hem afkomen. Te vaak speelde Ijvc de bal te diep waardoor de rappe voorwaartsen er eigenlijk niets mee konden. Tot na een dik half uur Ijvc toch de dik verdiende gelijkmaker kon laten aantekenen. Tzummarum kwam voor rust nog een paar keer goed weg en kon daar niet veel meer tegenover stellen.

Na rust leek Tzummarum zich iets te herstellen, maar al vlot kwam Ijvc op voorsprong. Vanaf links kon een aanvaller zo de 16 in en Steven in de uiterste hoek passeren: 2-1. Misschien was dat wel even nodig, want plots kwam het besef dat er gebald moest worden. En plots deed men dat. Er kwamen kansen en wat voor. Tim en Rick konden naar hartelust de dingen doen die ze graag wilden en de 67e minuut leidde dat tot de 2-2. Daarna nog aantal kansen en het was Tim die na een overtreding op hem, met een prima vrije trap net buiten de 16 de bal om de muur heen krulde en de 2-3 scoorde.
Even vlot als de Tzummarum overheersing begon, was het ook weer weg. Na nog een 100% kans voor Tim werd de bal op het middenveld verspeeld en kwam Ijvc 2 tegen 1 te staan. Vanaf de linkerkant werd Steven opnieuw in de uiterste hoek gepasseerd. 3-3. Met nog een kleine 10 minuten te gaan was dat een enorme domper. Ijvc drong nog wat aan, maar het was Erwin de Boer die ruim in blessuretijd opstoomde naar het vijandelijke doel. Dezelfde verdediger die eerst de overtreding op Tim maakte en daarvoor geel kreeg, lag nu Erwin neer en werd nogmaals op geel getrakteerd waardoor hij even iets eerder naar de kant mocht.
De vrije trap op iets meer dan 10 meter lichtelijk links van het strafschopgebied was nu een prooi voor Erwin. Met een 100 karaats trap loeierde hij de baL zo het vijandelijke doel in. Gelukkig raakte hij niemand. Eindstand 3-4.

Ijvc is weer in zicht, maar Top’63 wist Bolsward te verslaan, waardoor dat gat is wat het was.
Laatste tweets @vvIJVC

IJVC Facebook

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57