Pijnlijk verlies IJVC in Espel

Espel – IJVC heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door na 90 minuten met lege handen te staan. In een niet al te beste wedstrijd bleek Espel meer de wil te hebben om te winnen en liet IJVC zich volledig aftroeven.

Na de winst van vorige week zat het wel goed met het vertrouwen van de 14-koppige selectie. Ondanks dat men wist dat dit een lastige wedstrijd zou worden, was iedereen toch vastberaden om een goed resultaat neer te zetten. Zo begonnen de “Kypmantjes” ook en na 1 minuut had het al op voorsprong moeten komen, alleen schuift Soenveld de bal net naast de paal. Hierna zakt het volledig in bij de gasten en komt Espel dan ook verdiend op voorsprong, via een goedlopende aanval. Dat slechts een minuut later het alweer gelijk staat had dan ook niemand verwacht. Een lange bal van Dijkstra wordt keurig over de uitstormde keeper heen getikt door Goeman. Zo staat het gelijk en zien we daarna een gelijk opgaande wedstrijd. Hier en daar vallen er wat kansjes te noteren, maar meer dan dat zien we niet. IJVC is niet in staat om een fatsoenlijke aanval op te zetten en Espel hoeft niet. Het publiek geniet tot aan de rust meer van het mooie weer, dan van het voetbal zelf.

Na rust zijn er wellicht te veel momenten om in één verslag te zetten en dat heeft maar met één ding te maken en dat is de leidsman van vandaag. De beslissingen die er werden gemaakt waren onbegrijpelijk en dat IJVC zich hier in mee liet slepen, was uiteraard een keerpunt na rust. Niets ten nadeel van Espel. Die deed waar het goed waar en was en zette de gasten volledig vast. Geen enkele bal kwam nog aan bij de “Kypmantjes” en dan wordt het heel lastig om van een vechtploeg als Espel te winnen. In de 55e minuut wordt een indirecte vrije trap binnen de 16 meter gegeven, nadat Kramer op de grond ligt en een aanvaller van Espel zich simpelweg laat vallen over Kramer heen. Daar wordt niks mee gedaan, maar uit de situatie daarna wordt wel naar de stip gewezen, als de bal tegen de hand van Osinga komt. Hoewel deze beslissing terecht was, weet Espel de penalty hoog over te schieten en ontsnapt IJVC. Binnen een tijdbestek van 5 minuten wordt eerst debutant R. de Boer onderuit gekegeld binnen de 16 meter en twee minuten daarna ook overduidelijk hands gemaakt door Espel, maar in beide gevallen doet de scheidsrechter alsof hij niks heeft gezien en laat rustig door voetballen. Het wordt nog erger als tackles met twee benen niet worden bestraft, maar vragen waar de scheidsrechter in hemelsnaam mee bezig is wel. In de slotfase weet Espel dan uiteindelijk de verdiende voorsprong te pakken via een kopbal van aanvoerder Staal en beslist het in de laatste minuut de wedstrijd door de 3-1 binnen te tikken.

Waar IJVC het dus ook zeker aan zichzelf te wijten heeft, was het optreden van de leidsman van vandaag echt te belabberd voor woorden. Espel wist hier het beste mee om te gaan en stijgt op de ranglijst. Positief is wel dat er wederom 2 debutanten het veld in kwam. Zowel Riemer de Boer als Brian Bruggenkamp maakte vandaag hun eerste opwachting in het eerste. De “Kypmantjes” zullen de wonden moeten likken en te proberen om over een aantal dagen wél in de polder een goede prestatie neer zetten. Dan gaat het op bezoek in Ens en de confrontatie tussen deze twee teams is nooit saai te noemen.

Karakteristieken:

Espel - IJVC 3-1 (1-1)

’14 Onbekende speler 1-0, ’16 Goeman 1-1, ’83 Staal 2-1, ’90 Aung 3-1.

Gele kaarten: Dijkstra, Nooitgedagt (IJVC).

Opstelling:

Nooitgedagt, Hottinga, de Boer, Dijkstra, A. Osinga (’60 Bruggenkamp), Hogeling (’60 de Boer, Kramer, Goeman, Reitsma, de Boer (’75 Zijlstra), Soenveld©.
Laatste tweets @vvIJVC

IJVC Facebook

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57