Een week geleden werd IJVC uitgeschakeld voor de beker in Sexbierum en dus wilden de mannen van Sido Postma eerherstel. Dit moest gebeuren in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 23/24 tegen DWP. De ploeg uit Sintjohannesga komt al jaren uit in de 3e klasse en dit was dan ook te merken. Het was een gelouterde ploeg die bijna geen fouten maakte en dat was precies het verschil met IJVC dat wel de nodige foutjes maakte.

Vooraf werd er nog een mooie minuut stilte gehouden voor dhr. Lammert Koster. Dhr. Koster is jaren voorzitter geweest van IJVC en is erelid en erevoorzitter. Hij kwam vorige week te overlijden.

Dan naar de eerste helft waar IJVC zeker niet onder deed voor DWP. In de eerste 10 minuten kreeg IJVC maar liefst 3x de kans om iemand voor de keeper te zetten, maar de eindpass was telkens net te laat. Dan lijdt Reitsma heel slordig balverlies op het middenveld en heeft DWP aan een pass genoeg om Holtrop voor de keeper te zetten. Hij faalt niet en zo moet Damstra al vroeg vissen. IJVC speelde goed en verzorgd, maar dat leverde toch te weinig kansen op. Als de ploeg van Postma in de laatste 30 meter van het veld komt gaat het veel te vaak mis. Willen ze van betekenis gaan spelen deze competitie zal daar verbetering in moeten worden gebracht.

De tweede helft begon voor IJVC bijzonder goed, gelijk na rust zat de ploeg weer goed in de wedstrijd en dit zorgde in minuut 51 ook voor de gelijkmaker. Goeman met een goede rush over links vond Reitsma op de 16 meter. Reitsma twijfelde niet en roeide de 1-1 fraai binnen. Op dit moment had je het gevoel dat IJVC de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Alleen werd er weer klungelig balverlies geleden op het middenveld en nu was het een lange bal op Holtrop en hij faalde wederom niet, 1-2. Er werd gewisseld bij IJVC en dit leverde de nodige positiewisselingen op, beide Zijlstra’s werden backs en Bruggenkamp kwam op de linksvoor. Bruggenkamp pakte ook nog even een praatkaart. Zoals reeds in de Cor Potcast was verteld moet je nooit uit de dode hoek van de scheidsrechter komen als je kritiek wil leveren op de leidsman. Bruggenkamp deed dit wel en met de woorden “kom op man” verdiende hij voor zichzelf een gele kaart. Dan terug naar het voetbal, want kort daarna schoot DWP de wedstrijd in het slot. Kramer nam de bal nog goed aan, maar daarna kreeg hij kortsluiting. Met een dieptebal op Roffel (speler van DWP) zette Kramer zijn eigen verdediging te kijk en schoot Roffel de bal keihard in de rechterhoek, wedstrijd beslist. In de slotminuten werd het ook nog 1-4 en was het lesje effectiviteit compleet.

Zaterdag wacht er weer een wedstrijd en dat is tegen de kampioen van vorig jaar. IJVC zal per trein op zoek gaan naar eerherstel voor vorig jaar toen het daar 6-0 werd voor QVC. Hopelijk zien we jullie weer langs de lijn in Stavoren!

Karakteristieken:

IJVC – DWP 1-4 (0-1)

‘7 Holtrop 0-1, ’51 Reitsma 1-1, ’62 Holtrop 1-2, ’79 Roffel 1-3, ’89 Linders 1-4

Gele kaarten: Stienstra en Bruggenkamp (IJVC) en Roffel en Huisman (DWP)

Opstelling: Damstra, Sybrandy (’78 S. Zijlstra), Spoelstra ©️, R. de Boer, Bruggenkamp, Albertsma, J. Zijlstra, Stienstra, Reitsma (‘78 Kramer), Zijsling, Goeman