Oppenhuizen – IJVC heeft het jaar 2022 goed afgesloten. In Oppenhuizen werd de thuisploeg TOP’63 met 0-3 verslagen. Zo gaan de ‘Kypmantsjes’ met een goed gevoel de winterstop in en kan men na de winterstop gaan proberen deze lijn door te trekken.

Voor Lars Bos was het terugkeren bij zijn oude club. Jarenlang was hij ‘de man waar op gelet moest worden’ aan de kant van de geelhemden, maar verscheen dus nu in het blauw. Top’63 is een jonge ploeg, waar nog veel potentie in zit. Echter bleek al gauw dat IJVC een maatje te groot zou zijn op deze laatste speelronde in dit jaar. Dat was vanaf minuut één al snel duidelijk. IJVC liet het balletje gaan en de thuisploeg wou via de omschakeling gevaarlijk worden. De eerste grote kans is voor Johannes Zijlstra. Een voorzet vanaf rechts komt bij de middenvelder terecht, die jammer genoeg over schiet. Niet veel later is dan toch raak. Ook in deze wedstrijd loopt de linkerkant als een trein en is het de eerste helft vooral Soenveld die vaak voor de nodige dreiging zorgt. In de 11e minuut wordt zijn voorzet keihard via de lat binnenschoten door Albertsma, 0-1. De mogelijkheden stappelen zich hiernaar op, maar toch is het pas in de 29e minuut weer raak. Soenveld glipt er weer langs en met enig geluk komt de bal weer voor zijn voeten. Een zuiver schot beland in de verre hoek, 0-2. Daarna komt Top’63 wat beter in de wedstrijd. IJVC wordt wat slordiger en lijkt de concentratie wat te verliezen. Toch lijkt men op 0-3 te komen. Een vrije trap komt via de muur bij Soenveld terecht en die schiet de 0-3 binnen. De assistent-scheidsrechter vlagt voor buitenspel en zorgt voor verwarring, want dit was (volgens IJVC dan) niet het geval. Toch wordt de goal afgekeurd. Aan de andere kant is er één gevaarlijk moment. Een corner wordt op de buitenkant paal gekopt, maar verder laten de mannen van trainer Hoekstra niet veel zien. Het wil wel, maar het ontbreekt aan de echte overtuiging.

In de tweede helft is duidelijk dat beide partijen wel toe zijn aan de winterstop. Toch wordt het duel vrij snel beslist. Bos wordt aangetikt in de welbekende ‘16’ en gaat zelf achter de bal staan. Een prachtige penalty, die werkelijk onhoudbaar is, zorgt voor de 0-3. Juichen doet hij niet echt, maar toch zal hij er blij mee zijn. Hierna kakt het aan beide kanten in. TOP’63 wil wel, maar IJVC heeft de zaakjes goed onder controle. Er komt telkens meer ruimte, maar IJVC doet er te weinig mee. Met de vele wisselingen in het veld probeert TOP’63 er nog wat van te maken, maar ook in deze helft heeft Hoekstra vrij weinig te doen. Aan de andere kant vergeet IJVC zichzelf te belonen. Ruimtes zat, maar er wordt niet goed omgesprongen met de kansen. De grootste is er nog voor Goeman in de laatste minuut, maar hij ziet zijn schot worden gekeerd door de doelman. Zo moddert de wedstrijd richting het einde en fluit de scheidsrechter af bij een 0-3 stand.

Wederom dus 3 punten en wederom de ‘0’, meer valt er niet over te zeggen. De eerste helft was prima, maar de tweede helft had zowat schriftelijk kunnen worden af gedaan. IJVC sluit dus 2022 af met een overwinning en bovendien op een keurige 4e plek in deze competitie. We kunnen spreken over een fantastisch jaar, waar in mei dus het kampioenschap werd behaald. Dit seizoen draait de ploeg van Boot (en Faber) keurig mee en zal het eerder naar boven kijken dan naar beneden. Deze week zal er nog getraind worden, voordat in de eerste week van januari de voorbereiding begint. Voor nu iedereen een goed uiteinde gewenst en tot in 2023!