Boornbergum – IJVC heeft na het behaalde kampioenschap van vorige week, gedaan was het moest doen. In een soort van topper (nummer 1 vs. nummer 3) waren de “Kypmantsjes” met 0-2 te sterk. De thuisploeg moest eigenlijk winnen, wilde het nog kans maken op de nacompetitie. Echter bleek het vandaag tandeloos tegen een degelijk spelend IJVC.

De wedstrijd begon met een erehaag voor de kampioen (waarvan hulde) en een bos bloemen voor het behaalde kampioenschap. Klik op de link om te zien hoe dat eruit zag. Nadat de pupil van de week het juiste voorbeeld had gegeven, begon de wedstrijd gelijk met een mogelijkheid voor topscoorder Lindeboom, echter vliegt de bal langs de goal. Daarna neemt IJVC het heft in handen en is het voornamelijk Soenveld die zich laat zien. De aanvaller, straks wonend in het mooie Boornbergum, gunt Reitsma de eerste grote kans maar met links wordt de bal van de lijn gehaald. Niet veel later is wél raak. Soenveld weet nu na een actie Zijlstra te bereiken op de ‘16’ en zijn schot is de doelman te machtig, 0-1. Boornbergum zal dus in de achtervolging moeten, want alleen bij winst zou het nog mee kunnen doen om promotie. Het is echter IJVC wat de bal mag hebben. Tot aan de ‘16’ wordt er soms goed gevoetbald, maar ontbreekt het aan scherpte als het gaat om het laatste zetje. Aan de andere kant moet Hoekstra zo af en toe optreden bij een voorzet of lange bal, maar echt grote kansen weet “Bombats” niet te creëren. IJVC nog wel zo vlak voor rust. Wederom is het Soenveld die met een prima steekbal Reitsma alleen voor de keeper zet. Normaliter zijn deze kans wel Reitsma besteed, maar dit keer mist de bal precisie en dus gaan de teams de rust in met een 0-1 stand.

Na rust (met Sybrandy er ingekomen voor de Boer) gooit Boornbergum de schroom wat van zich af. IJVC loert op de counter maar weet in het begin vrijwel niks te creëren. Via Lindeboom en Jorrit de Boer komen de kansjes voor de thuisploeg, maar de grootste is er voor Jesse de Boer. Hij kan vrij inschieten maar schiet recht op Hoekstra af. IJVC ontsnapt aan de gelijkmaker en brengt met Osinga (voor Reitsma) een verse kracht binnen de lijnen. De tijd begint langzamerhand wat de dringen en Boornbergum begint mensen naar voren te sturen. IJVC schakelt om na een 4-2-31 systeem om zo via de ruimtes gevaarlijk te worden, maar niet iedereen lijkt dit te begrijpen. Verdedigend staat het echter wel goed en voornamelijk sloopbedrijf Nooitgedagt heeft Lindeboom in de tang. IJVC komt door de ontstaande ruimtes weer aan voetballend toe en slaat zo 10 minuten voor tijd toe. Een bal vanaf eigen helft schiet door en Soenveld kan er mee van door. Met een droge schuiver in de verre hoek schiet hij de 0-2 binnen en tevens ook zijn 125e in competitieverband. De koppies van Boornbergum gaan omlaag en de wedstrijd is gespeeld. Reden voor Faber om zowel de Leeuw (voor J. Zijlstra), Wouda (voor Hogeling) en Goeman (voor Stienstra) in te brengen. Dit was voor Wouda zijn officiële debuut, en voor Goeman dus zijn rentree, nadat hij in april vertrok richting Nepal. Nog niet een minuut later heeft Goeman de 0-3 op de schoen, maar helaas heeft hij zijn kwaliteiten daar nog gelaten. Met nog wat voorzetten en vrije trappen probeert Boornbergum nog een treffer te maken, maar het zat er deze middag niet in. Zodoende wint IJVC dus haar laatste uitwedstrijd van dit seizoen en ziet de thuisploeg het seizoen als een nachtkaars uitgaan.

De 20e overwinning is dus een feit dit seizoen en wederom werd een record verbroken. 60 punten is het meest aantal behaalde punten ooit in het seizoen en ook dat kan weer in het grote boek van het seizoen 2021/22. Aankomende zaterdag staat er nog één wedstrijd op programma en dat is thuis tegen Bakhuizen. Het zal in het teken staan van spelers die afscheid nemen van de A-selectie na dit seizoen en ook is het slotweekend. Kortom, een boel gezelligheid en dus een reden om even te komen kijken. Tot dan!

Karakteristieken:
Boornbergum 1 – IJVC 1 0-2 (0-1)
7′ Johannes Zijlstra 0-1
84′ Rens Soenveld 0-2

Gele kaarten: J. Zijlstra (IJVC)

Opstelling: Hoekstra, Hogeling (84′ Wouda), Bruggenkamp, R. Nooitgedagt, S.Zijlstra, J. Zijlstra (’84 De Leeuw) Kramer, R. de Boer (’45 Sybrandy), Reitsma (’66 Osinga), Stienstra (’84 Goeman), Soenveld ©.