Afgelopen week konden er weer een paar records uit de boeken, de twintigste overwinning in competitie verband (was negentien 2014-15, red) en de grens van zestig punten werd behaald (58 punten 2014-15, red). Voor tegenstander Boornbergum waren de appels zuur, na de nederlaag werd duidelijk dat het seizoen voor hen erop zit. Irnsum won bij FVC en kon de winst van de derde periode vieren. Heerenveen neemt de eerste periodetitel van ons over en mag zich ook opmaken voor nacompetitievoetbal. Dat het die dat een toernooi heeft en al naar de 1e klasse promoveert/overstapt zijn ingrediënten voor de KNVB om dit concept te herzien. De zienswijze die de vijfdeklassers dit seizoen hadden was prima geweest voor iedereen. Heerenveen wel kampioen maar niet promoveren, en ook niet meedoen aan nacompetitie. Zo krijg je een eerlijkere strijd in de nacompetitie en binnen de competitie.

Dan de laatste competitiewedstrijd in de vijfde klasse voor IJVC, een thuiswedstrijd tegen Bakhuizen. Al meer dan drie jaar is IJVC thuis ongeslagen, en dat willen we graag zo houden. De tegenstander won vorige week met 7-2 van het voor de titel uitgeschakelde Heerenveen. De week ervoor was de ploeg ook al op schot tegen Hielpen (0-9). Waar het veel scoort daar krijgt Bakhuizen ook veel doelpunten tegen. Het doelsaldo is 0 na 54 doelpunten voor en evenveel tegen.

Na eenentwintig wedstrijd staat Bakhuizen op de achtste positie met 28 punten. De laatste keer ontmoeting was in 2018/19 en toen wonnen de bezoekers met 1-2 toen in de laatste tien minuten drie keer gescoord werd. Mede door corona is deze ontmoeting sindsdien niet meer gespeeld.

De ploeg herbergt ook scorend vermogen in Redmer Bruinsma (10), Jesper Mous (16) en Steven van der Pal (9) en gezien het feit dat IJVC elf van de zestien tegendoelpunten in Ijlst te verwerken kreeg is het dus oppassen. Maar de spelers willen dit seizoen ook de volle 100% thuisscore behouden. Nu staat de teller op 30 uit 10.

Keeper Pieter Nijdam en Jeroen Dijkstra nemen afscheid. De laatste krijgt nu zijn afscheid omdat dit door Corona niet mogelijk was. Hij speelde meer dan 300 wedstrijden in het blauwe shirt van IJVC 1.

Afbeelding

Na afloop is er live muziek van Douwe Kamminga, kom dus gezellig langs.