Wat als? Een vraag die in het voetbal veelal gesteld wordt. Uit tegen Franeker kon deze vraag ook gesteld worden, wat als de kleedkamer met een 0-1 of in het uiterste geval een 0-2 voorsprong opgezocht zou worden. Nu was het 0-0 en ging Franeker er met de volle buit vandoor. Onder toeziend oog van redelijk wat support uit IJlst ging IJVC voortvarend van start. Vooral de linkerflank met Bruggenkamp speelde de eerste twintig minuten prima. Franeker kreeg daarna de overhand maar in het laatste gedeelte van de eerste helft herpakte IJVC zich weer. In deze fase had IJVC zich moeten belonen middels een doelpunt. De uitgelezen kans was voor Niels Albertsma die hem tegen Ramon de Jong schoot (Die vorig seizoen bij FVC ook een sta in de weg was). Hiermee is het manco van de laatste tijd wel aangeduid, wel de kansen maar tot echt doelpogingen, cq doelpunten, komt het niet.

Nieuwe trainer Loet Boot zat zaterdag negentig minuten aandachtig te kijken op de bank, hij was nog niet de ‘officiële’ man langs de lijn. Nolke Waltje mocht zijn 2e en laatste wedstrijd als hoofdverantwoordelijke coachen. Hij zal genoeg aanknopingspunten gezien hebben, maar ook verbeteringen. We gaan het de komende maanden ervaren.

Zaterdag komt Sleat op bezoek welke ook een nederlaag moest slikken. Thuis was Tollebeek met 0-4 de baas. De Slettemers zijn alweer voor het zesde achtereenvolgende seizoen actief op dit niveau na het kampioenschap in 2017. Alleen begin jaren negentig lukte het Sleat om vijf seizoenen achter elkaar in de vierde klasse te spelen.

Waar Sleat in de eerste ontmoetingen met 7-1, 4-0 en 4-3 aan de kant gezet werd in IJlst, daar verloren ze drie ontmoetingen daarop met 0-4, 1-2 en 0-2. Één doelpunt in de laatste drie ontmoetingen en nul punten.

IJVC wist 7 van de 12 punten in eigen huis te behalen, Sleat haalde 3 van de 9 punten buitenshuis. De laatste twee wedstrijden voor de winterstop winnen zou een mooie doelstelling zijn. Zodat er met 18 punten uitgekeken kan worden naar de tweede seizoenshelft. En achttien punten werden er in 2015/16 over een heel seizoen behaald.

Dan nog een mogelijke mijlpaal bij de tegenstander waar topschutter Maurits Flapper op de drempel van zijn 250e treffer staat. Nog één doelpunt volstaat voor dit magische aantal.

Op dit moment (1 dec. 14.00 uur) wordt er nog onderhandelt op hoog niveau over het aanvangstijdstip van 14.30 uur met een half uur te vervroegen, hier zijn echter wel meerdere partijen voor nodig.

Oant sneon!