De traditionele bekendmaking van de indelingen is weer geweest. Vanochtend waren de verschillende social media kanalen er al druk mee. Vaak is het gesneden koek, maar een zijn toch altijd enkele verrassingen te ontwaren. Dit keer was voor IJVC ook de vraag hoeveel teams er in de competitie zouden komen. Afgelopen seizoen waren dit er maar twaalf (veel ruimte om te oefenen). 

Duidelijk was dat EBC zich al ingeschreven had voor de reserve klasse. Vooraf begin je dan hardop te denken en te kijken naar ploegen die een verleden hebben in de A-klassen zoals Arum, Mulier en WWS. 

Komend seizoen zijn er veertien ploegen in 5A ingedeeld wat dus een goed gevuld programma van 26 wedstrijden oplevert. Na een goede start zakte Heerenveen wat weg, maar zij beginnen ook weer op 0. Nagele en UDIROS zullen hun huid weer duur gaan verkopen. Arum had afgelopen seizoen maar acht verliespunten in 5B en is ook een ploeg om rekening mee te gaan houden bovenin. 

[UPDATE] In het weekend is UDIROS overgegaan naar 5F, waardoor er komend seizoen dertien ploegen ingedeeld zijn in 5A. Dit levert dus automatisch ook weer twee wedstrijden minder op. 

[UPDATE 2] Na het vertrek van UDIROS is vanuit 5F een andere ploeg overgegaan naar 5A, oude bekende SVBS ’77 zien we komend seizoen terug in IJlst. 

Na een stroeve start was IJVC juist bezig aan een zeer sterke reeks welke door de Corona stop abrupt beëindigd werd. Zaak is om dit seizoen sterk te beginnen om niet gelijk achter de feiten aan te lopen. 

Op 1 augustus speelt de A-selectie onderling een oefenwedstrijd een week later staat competitiegenoot Mulier op het veld als oefen tegenstander.