IJLST – IJVC heeft afgelopen donderdag 19 oktober ’22 de oefenwedstrijd tegen NOK met ruime cijfers gewonnen. Waar het 2 seizoenen terug nog 7-1 werd, scoorden de ‘Kypmantsjes’ nu één keer meer: 8-1. Het vizier kan nu op aanstaande zaterdag, als men naar Nijeveen afreist voor het treffen met SVN’69.

De wedstrijd was na 25 minuten gespeeld. Door een prima bal tempo, scherpte en een gretige Bos stond na een klein half uur voetballen al 4-0. Bos maakte zijn eerste hattrick in dienst van IJVC en ook de Leeuw kwam het op scoreformulier. Albertsma, die zich telkens beter begint te ontwikkelingen als aanspeelpunt, bekroonde zijn spel door 2x als aangever te figureren.  Ook Bruggenkamp en Bos kregen een “A” achter hun naam. Achterin werd vrijwel niets weggegeven en als dat wel gebeurde, stond Hoekstra zijn mannetje.
In de tweede helft zien we 6 nieuwe namen binnen de lijnen verschijnen maar het spelbeeld blijft hetzelfde. Al 1 minuut na rust wordt het 5-0 door Soenveld. Toch sluipt er hier en daar wat gemakzucht in en komt NOK iets meer in de wedstrijd. Het siert de gasten dat ze proberen te voetballen waar mogelijk en zich niet ingraven op eigen helft. Zo blijft het spelletje in deze fase heen en weer gaan en mag NOK zelfs de 5-1 maken. Teken voor IJVC om er een schepje bovenop te doen en al snel is de marge weer 5 door toedoen van Soenveld. De koek is hierna nog niet op, want ook Zijsling pakt zijn doelpuntjes mee. De eerste is een prima geplaatste kopgoal. De 8-1 is een intikker tegendraads. Zo beloonde hij zichzelf voor het harde werken deze tweede helft. Bij 8-1 blijft het en dus boekt de ploeg van Faber eindelijk weer eens een overwinning.

Met deze overwinning kan men toewerken naar aanstaande zaterdag. Daar staat een ‘6-punten duel’ op het programma, want dan gaat men dus op bezoek bij SVN’69. De ploeg, onder leiding van David Leeuw, schijnt volgens de geruchten een prima voetballende ploeg te zijn die lager staat dan dat ze horen (namelijk laatste). Van onderschatting mag dus absoluut geen sprake zijn en dat zou ook best vreemd zijn, aangezien IJVC slechts een paar plekjes boven hen bivakkeert. Toch zien we een stijgende lijn bij de IJlsters en bovendien wordt de selectie weer completer. Zo speelde Stienstra weer een helft mee en zou dus weer zaterdag minuten kunnen maken. Dat de behendige aanvaller weer fit is, komt goed uit aangezien Reitsma en Bos er niet bij zullen zijn. Bos is geschorst maar liet zich duidelijk zien vanavond met 3 goals en 4 assists. Reitsma zal binnen nu en twee weken weer gaan trainen en datzelfde geldt voor Johannes Zijlstra. De stofzuiger en één van de uitblinkers van vorig seizoen mikt ook op een rentree binnen een aantal weken.  Allemaal goed nieuws, maar daar kopen we helaas nog niets voor. Aankomende zaterdag is winnen eigenlijk een “must” en dat geldt ook voor de tegenstander.  De laatste keer dat deze twee teams elkaar troffen was in ’98. Toen stond promotie naar de 5e klasse op het spel en was het niemand minder dan Bouwe de Boer die IJVC de overwinning bezorgde. Zijn hattrick was genoeg om de overwinning (3-2) veilig te stellen en dus ook promotie. Aanstaande zaterdag zijn het andere belangen, maar de overwinning is net zo hard nodig.