Sloten – Sleat en IJVC hebben de punten moeten delen na een niet al te beste wedstrijd. Beide ploegen waren voetballend niet goed en werd het vooral een gevecht. De laatste minuten gebeurde er nog van alles, maar bleef het uiteindelijk steken op een gelijkspel: 1-1.

Voor Sleat is elk puntje welkom en liet er dan ook geen gras over groeien. De eerste halve kans is meteen raak. Flapper verrast Hoekstra in de korte hoek en geeft zijn team de gewenste voorsprong, 1-0. Bij IJVC klopt er vrij weinig van in de openingsfase. Dat komt mede omdat er aantal spelers niet waren en er wat geschoven moest worden in de opstelling. Maar na een kwartier kunnen we ook de eerste kans noteren voor IJVC. Soenveld ziet zijn poging net langs de kruising vliegen, nadat de bal in de “16” bleef liggen. Niet veel later komt IJVC op gelijke hoogte. Een prima vrije trap van de Boer komt terecht bij Nooitgedagt die hard raak schiet, 1-1. Sleat moet zich wel afvragen hoe het kan dat de langste speler van IJVC zo vrij kon staan.

Het tweede deel van de eerste helft bestaat vooral uit speldenprikjes. Hier en daar waren er gevaarlijke momenten voor de goal, maar dat komt vooral omdat beide ploegen veel lange ballen speelden en hoopten dat de bal maar eens goed valt. Flapper raakt o.a. nog de paal en vlak voor rust omspeelt Soenveld de keeper maar lopen Reitsma en hij elkaar in de weg zodat de kans verloren gaat.

Na rust zien we eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Het heeft niet veel met voetbal te maken wat beide ploegen laten zien. Sleat is eigenlijk wel gevaarlijker dan IJVC, maar tot grote kansen leidt het niet. Een spectaculaire omhaal van Kattel is het grootste wapenfeit, maar de bal vliegt uiteindelijk hoog over. IJVC komt niet verder dan een gevaarlijke voorzet van Reitsma die aan iedereen voorbijvliegt en een schot van de ingevallen Bos wat een meter of 2 naast gaat. Met hier en daar wat wisselingen probeert de thuisploeg natuurlijk nog de drie punten in Sloten te houden en krijgt daar tien minuten voor tijd de uitgelezen mogelijkheid voor. De bal gaat namelijk op de stip, nadat de Boer Flapper onderuit tikt. Kattel gaat erachter staan maar schiet de bal via de lat over het vangnet. Daar ontsnapt IJVC aan de achterstand en gaan we richting een spannende slotfase. In de allerlaatste seconde mag Hottinga nog één keer ingooien. De bal blijft hangen en Zijsling chipt de bal over iedereen heen, maar doordat de bal nog ergens wordt aangeraakt blijft hij liggen. Reitsma is er als de kippen bij en geeft het laatste zetje, 1-2. Althans, dat denkt men. De grensrechter van dienst heeft echter buitenspel geconstateerd en die beslissing is heel, heel discutabel. De scheidsrechter gaat na overleg mee in deze beslissing en keurt de goal af.

Hierna wordt er ook gelijk afgefloten en na de tijd ontstaat er dan ook nog een flinke discussie op het veld. Vergeefse energie en totaal onnodig, want de beslissing staat al vast en daar moet IJVC zich maar bij neerleggen. De ‘Kypmantsjes’ moeten uiteindelijk blij zijn met een punt, want recht op meer had IJVC eigenlijk niet. Het blijft voor plek 4 de komende weken spannend, want iedereen speelt nog tegen elkaar. Sleat zal daarentegen nog angstig naar beneden moeten kijken maar hebben handhaving nog wel in eigen hand. Aankomend weekend is men vrij en zal het kijken hoe de wedstrijd Tollebeek – AVC zal verloopt. Het weekend daarop komen de buren uit Oppenhuizen op bezoek in IJlst. Zij hebben, net als SVN ’69, de opmars ingezet en zal het een allesbehalve makkelijke wedstrijd worden.

Karakteristieken:

Sleat – IJVC 1-1 (1-1)

‘2 Flapper 1-0, ’23 Nooitgedagt 1-1.

Gele kaart: Bijlstra, Kuyl (Sleat), Spoelstra, Zijsling (IJVC).

Opstelling:

Hoekstra, Nooitgedagt, Spoelstra, de Boer (’80 Hottinga), Bruggenkamp (’75 Zijlstra), Albertsma, van der Zee (’55 Bos), Goeman, Reitsma, Zijsling, Soenveld ©.