Nog drie wedstrijden en dan is het seizoen ten einde, of toch niet. Willen we er nog een toetje aan vast knopen (uitwedstrijd op 3 juni tijdens de feesten) dan moeten alle drie wedstrijden gewonnen worden en dan is het nog afhankelijk van de resultaten op andere velden. Feit is wel dat trainer Boot aan zijn laatste maanden bezig is als trainer bij IJVC (of helemaal?) en dat hij zaterdag ook niet aanwezig is in Sleat. De thuiswedstrijd tegen Sleat was het begin van de periode Boot bij IJVC en deze begon voortvarend met een 6-0 overwinning.

Het is voor Sleat geen succesvolle competitie geweest deze jaargang. Door de opleving van zowel TOP ’63 en SVN ’69 moeten alle zeilen nog bijgezet worden om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De ploeg van ervaren trainer Kerstma staat nog maar één punt boven de p/d-plekken en twee punten boven rechtstreekse degradatie. Wat we ook niet gewend zijn van de ploeg uit de ‘sipelstêd’ is dat ze weinig doelpunten maken. Tot nu toe wisten zes spelers in totaal tot achttien doelpunten te komen, ter vergelijking TOP ’63 scoorde zeventwintig keer.

Hoewel ze van de onderste vier wel de minste tegentreffers te verwerken krijgen is het doelsaldo wel het slechtst. De ploeg staat op -21 waar Tonego (-18) en SVN (-13) het beter doen. Mocht het dus op punten aankomen is het zaak voor Sleat om iets aan het doelsaldo te gaan doen. Topscorer is wie anders dan Maurits Flapper, echter dateert zijn laatste treffer alweer van begin maart. Daarna scoorde de ploeg niet tegen Franeker, Foarút en Tollebeek en speelde met 1-1 gelijk tegen TOP ’63.

In de week dat we als vereniging 98 jaar bestaan kunnen wij ons zorgeloos opmaken voor nog een seizoen in de 4e klasse. Dat de selectie onder nieuwe trainer Postma er anders uit komt te zien is de afgelopen weken wel duidelijk geworden. Uiteraard is er altijd een slag om de arm bij bepaalde spelers maar enkele spelers zullen toch zeker vertrekken. Daarnaast zit Hogeling nog wel een periode in de lappenmand.

De historische balans is in het voordeel van IJVC, alleen de laatste ontmoeting in 2017 ging wel met 4-0 verloren. Daarvoor werd er twee keer gelijk gespeeld en drie keer gewonnen. De wedstrijd in 2013 was er één van grote amusementswaarde al zal de trainer van destijds er anders over denken. Als kampioen toog IJVC naar Sleat om daar onder Booij met 6-6 gelijk te spelen. Van 0-2 naar 2-2 naar 2-5 naar 6-5 om via een eigen doelpunt tot 6-6 te komen.

Laten we als doelstelling hebben om de veertig punten te behalen in de 4e klasse, dit gebeurde omgerekend (naar driepunten systeem, en met minder wedstrijden) alleen nog maar in de seizoenen 74/75 en 77/78. Zaterdag dus op naar het 36e punt.

Oant sneon!