Afgelopen weekend waren er eens wat minder punten te vieren in Ijlst dan de weken ervoor. Alleen IJVC 3 wist tegen hekkensluiter Flevo Boys 9 met een 0-8 overwinning huiswaarts te keren. Het tweede verloor de topper tegen Urk 5 met 1-4. De tegenstander herbergt een schat aan ervaring (vele jaren Urk 1 in de ploeg) en speelde dit beter uit. In de rust leek het nog wel op een wedstrijd wat IJVC 4 liet zien, behoudens de kansen die Nieuweschoot 1 al gemist had stond het ‘maar’ 2-1 voor de ongeslagen koploper. Helaas moest keeper Ronald Boorsma al snel geblesseerd het veld verlaten, zijn vervanger was Rinke Postma (oud-keeper) en deze moest helaas de bal zes keer uit het net halen. Eindstand 7-2 en dat was niet onverdiend.

Dan het vlaggenschip (zonder de geblesseerde Riemer de Boer) van de vereniging dat thuis tegen Nagele speelde. Het was wederom spannend tot de slotminuut maar deze keer gingen de punten mee naar de polder. Nagele wist op een 0-2 voorsprong te komen en dit wist IJVC niet meer te repareren. Bij Nagele ging Remon Kappers geblesseerd naar de kant na een aanvaring met de voet van Bos. Hij blijkt helaas zijn neus gebroken te hebben.

Komend weekend is polderploeg nummer drie op rij aan de beurt, of nummer drie-vier. Aangezien het de fusieclub Creil-Bant betreft. De thuiswedstrijd die in een 3-3 eindigde was de eerste ontmoeting tegen deze club. De laatste keer dat we naar Creil gingen verloren we met 5-0 in de nacompetitie en degradeerden naar de vijfde klasse. Van de zes competitiewedstrijden tegen Creil wist IJVC er ook maar één te winnen, namelijk die in 2006 toen het 1-3 werd door doelpunten van Freerk Bergstra (2) en Nolke Posthuma. Tegen Bant is de balans nog treuriger, alle vier gespeelde competitiewedstrijden gingen verloren. Slechts twee doelpunten voor en maar liefst zestien doelpunten tegen. Laten we hopen dat we een betere balans tegen Creil-Bant kunnen gaan creëren de komende jaren.

In deze laatste competitiewedstrijd van de maand is het zaak om ervoor te zorgen dat het gat richting het rechterrijtje gehandhaafd blijft. Het is sowieso afwachten hoe de tegenstander het nieuwe jaar speelt, nu hoofdtrainer Kees Maes rond kerst opstapte (Zijn contract zou niet worden verlengd). Op dit niveau zal het weinig verschil maken, dit kunnen wij zelf onderschrijven aangezien we ook al een trainerswissel hebben ondergaan. Ook Delfstrahuizen heeft hiermee te maken, wel met een bijzondere reden. Hoofdtrainer Jonne Boonstra is per direct overgestapt naar tweedeklasser SC Joure om ze voor degradatie te behoeden. Ook komend seizoen heeft hij de groenwitten onder zijn hoede. Hij zal de wedstrijd in Ijlst dus niet meer meemaken (4 maart, red).

Loet Boot zal weer een elftal in elkaar puzzelen om tot het beste resultaat te komen in de polder. Johannes Zijlstra viel afgelopen weekend geblesseerd uit, en Riemer de Boer kampt met een blessure. Het tweede speelt uit tegen Oudega 1 en lijkt zich op te kunnen maken voor een driepunter. IJVC 3 ontvangt thuis CVVO 3, welke vijf punten minder verzameld heeft dan de ‘Kypmantsjes’. Het vierde ontvangt thuis Oldeholtpade 3 waar in de uitwedstrijd een 2-1 achterstand in de rust uiteindelijk een 2-5 overwinning opleverde.

Oant sneon!