Sneek – IJVC heeft haar tweede poulewedstrijd tegen WPB gelijkgespeeld. In een wedstrijd waarbij beide ploegen niet het niveau haalden wat ze normaliter kunnen, was het Dylano van Dijk die de thuisploeg vlak voor tijd nog een punt bezorgden.

Op een heerlijke grasmat bleek WPB het beste bij de les in de beginfase. Na nog geen 10 minuten lag de bal op de stip, na een overtreding van Kramer op Visser. Gelukkig is sluitpost Hoekstra bij de les en keert de strafschop van Minks. In die eerste 10 minuten bleek al snel dat de thuisploeg gevaarlijk kon/wilde worden via de buitenspelers, waarbij van der Meulen als aanspeelpunt figureerde. Toen de Sneker storm wat was ging liggen, kwamen de ‘Kypmantsjes’ wat beter in hun spel. Tot aan de ’16’ werd er soms goed gevoetbald, maar de echte overtuiging ontbrak. Beide ploegen hadden het de verdediging dusver in orde dat de kansen schaars waren. Soenveld kwam niet verder dan een slap rollertje en Spoelstra schoot na een goede combinatie naast. Aan de andere kant moest Hoekstra optreden op een schot van Knoop en vlak voor rust ontsnapt IJVC, als Hottinga de bal verkeerd raakt en de bal rakelings over vliegt. De strijd van beide teams zorgde er voor dat het er soms stevig aan toe ging en de overtreding van Orlando Pasveer op Albertsma was geel met een rood randje. De jonge leidsman liet het bij geel, wellicht ook omdat hij geen kaart trok voor Kramer in de beginfase. Na 45 minuten voetballen stond de brilstand nog op het scorebord.

De tweede helft is een kopie van de eerste helft. IJVC heeft het lastig en WPB probeert een gaatje te zoeken in de defensie. Net als IJVC denkt te counteren, wordt de bal slordig ingeleverd en wordt Lars van Dijk diep gestuurd. Hoewel Hoekstra eerder bij de bal is, neemt hij deze mee met de hand en dus kan de scheidsrechter van dienst niet anders doen dan rood trekken. Erik Wijnja, net overgekomen na de wedstrijd bij het tweede, maakt dus zijn officiële debuut en kan dus meteen aan de bak, omdat de vrije trap nog steeds staat. Echter gaat deze recht op Wijnja af en is dus niet meer dan een prima warming-up balletje.
Na de rode kaart breekt een fase aan waarbij WPB het lastig heeft om rustig te blijven. IJVC staat goed en hoopt via de ingevallen Bos er stiekem te komen. Veel lange ballen zijn een prooi voor Wijnja en met de rugdekking van Spoelstra worden veel aanvallen afgeslagen. Om toch minimaal een punt over te houden, worden Soenveld en Goeman gewisseld voor de meer defensieve S. Zijlstra en de Boer. De enige vooruit geschoven pion is dus Bos en die weet in de 78e minuut een vrije trap te versieren. Hogeling slingert de bal goed voor en uit de kluts schiet S. Zijlstra op de paal. Gelukkig staat daar Bos op een goede plek en schiet IJVC op voorsprong, 0-1. Een hectisch laatste kwartier breekt aan, waarbij een streep van Orlando Pasveer op de paal belandt. Ook van der Meulen en Lars van Dijk krijgen kansen, maar hij lijkt er maar niet in te willen. Ook Minks is voorin te vinden en zorgt zo dat IJVC meer achteruit moet. Waarbij de grootse mogelijkheden niet aan de thuisploeg besteed zijn, weten ze toch op gelijke hoogte te komen. Dylano van Dijk mag uithalen van een meter of twintig en zijn droge knal verdwijnt in de verre hoek, 1-1. Het geloof om drie punten is er ineens weer voor de geelhemden, maar de grootste kans is wederom voor Wijnja. Een vrije trap op de ‘16’ gaat wederom recht op hem af en na dik 90 minuten zit de enerveerde wedstrijd op.

IJVC heeft, zeker in de tweede helft, geknokt voor wat het waard is en wist dus een punt uit het vuur te slepen. Jammer genoeg werd de voorsprong niet meer behouden, maar gezien de kans verhoudingen kon de goal eigenlijk niet uit blijven. Met dit gelijkspel blijft IJVC koploper in deze poule, maar scheelt het dus slechts één doelpunt. Volgende week valt de beslissing, als IJVC op bezoek gaat bij Hommerts en WPB naar Irnsum toe mag. Irnsum – HJSC eindigde vandaag trouwens in 5-2.