IJlst – IJVC heeft de strijd om de derde plek (voorlopig) verloren. In een wedstrijd, die in de tweede helft pas echt tot leven kwam, wist Nagele uiteindelijk de drie punten mee naar huis te nemen. Kansen waren er in de slotfase genoeg, maar verder dan een doelpunt van Bos kwam het niet: 1-2.

Noodgedwongen moest trainer Boot 2 wijzingen doorvoeren ten opzichte van vorige week. Goeman genoot van vakantie en de Boer heeft zijn middenhandsbeentje gebroken. Zodoende was er weer plek voor Hogeling en Nooitgedagt. IJVC mocht van Nagele in het begin de bal hebben. Loerend op de counter wachtte de tegenstander af op foutjes van IJVC. De ‘Kypmantsjes’ haalden hun niveau van vorige week niet en kwam nauwelijks door de stugge verdediging heen. Ondanks het balbezit was vooral Nagele de gevaarlijkste ploeg. Een voorzet wordt bijna binnen gewerkt door de Jong en ook Withaar ziet zijn poging net naast de paal belanden. Uit de hoekschop die daar op volgt komt dan toch 0-1. De corner wordt nog wel weggeslagen door Hoekstra, maar valt voor de voeten voor Riks die raak schiet. Gezegd moet worden dat Soenveld hierbij niet goed stond opgesteld, want Riks mocht vrij aannemen in de ‘16’.  IJVC zal dus in de achtervolging moeten maar het is allemaal niet overtuigend. Eén keer komt IJVC er doorheen en schiet Bos ook raak, maar Bruggenkamp staat hierbij buitenspel en gaat het feest niet door. Aan de andere kant is vooral Hoekstra die IJVC van een grotere achterstand behoed. Met name zijn redding op de inzet Krops vlak voor rust was zeer fraai te noemen.  Zo gaan de teams rusten met 0-1 tussenstand en zal er in de 2e helft een schep(je) bovenop moeten.

Na rust begint IJVC met de volgende domper. J. Zijlstra kan niet verder en zijn vervanger is Stienstra. De jonge middenvelder, niet altijd zeker van een basisplek, neemt het team op sleeptouw door veel op te eisen. Zijn eerste diepe bal kan meteen de gelijkmaker op leveren. Soenveld schiet beheerst, maar net langs de paal. Niet veel later kan Soenveld er wederom van door na een pass van Stienstra, maar zijn voorzet smoort in het 5 meter gebied. Vlak hierna wordt Boss diep gestuurd, dribbelt het strafschopgebied in en wordt duidelijk gehinderd. Scheidsrechter de Jong vindt het echter te weinig om de bal op de stip te leggen. En dan treedt de oude voetbalwet weer in werking. Een diepe bal wordt in eerste instantie opgepikt door Spoelstra. Hij wil de bal verwerken naar de zijkant, maar verspeelt de bal aan Krops. Via hen komt de bal bij de vrijstaande Withaar en met links schiet hij de 0-2 tegen de touwen.

IJVC zal nu alles op alles moeten spelen om nog een resultaat te behalen en trainer Boot grijpt dan ook in. Hogeling en Nooitgedagt mogen naar de kant en aanvallers Reitsma en Zijsling komen erin. Met veel lange ballen, duels en strijd probeert IJVC iets te forceren maar Nagele en vooral doelman Schaafsma geven geen krimp. Soenveld ziet zijn schot richting de bovenhoek vliegen, maar Schaafsma plukt de bal uit de lucht. Het lijkt er allemaal niet in te zitten, maar met nog 10 minuten op de klok komt Nagele met 10 man te staan. Bos wil een hoge bal met de voet verlengen maar raakt met zijn schoen de inkomende Kappers recht in het gezicht. Een opstootje volgt, maar van opzet is geen sprake. Dat maakt het allemaal niet minder lelijk, want Kappers moet het veld verlaten met een dik en blauw gezicht en later blijkt zelfs dat zijn neus is gebroken. Hierbij dan ook veel sterkte gewenst en uiteraard beterschap. Nadat het spel flink heeft stilgelegen gaat IJVC dus op jacht naar een doelpunt. Deze komt er 10 minuten (met blessuretijd) voor tijd dan toch. Soenveld kan er vandoor aan de rechterkant, bereikt Bos en die schiet laag en zuiver raak, 1-2. De minuten erna is het alles of niets en is het eigenlijk een wonder dat de gelijkmaker niet valt. Voorzetten die allemaal nét niet kunnen worden binnen gewerkt of schoten die tussen de menigte blijfen hangen. De allergrootste kans is nog voor Zijsling. Soenveld haalt de achterlijn en zet voor. Zijsling doet niks verkeerd maar met een fenomenale redding voorkomt Schaafsma dat er uiteindelijk 2-2 op het scorebord komt. Na flink wat blessuretijd fluit de Jong af en gaan de punten in de tas naar Nagele.

Een povere eerste helft en kleine foutjes doen IJVC dan uiteindelijk de das om tegen Nagele, dat gewoon een prima en degelijk elftal heeft. Dat met een man meer de bal niet goed valt, is uiteindelijk gewoon pech en de vraag is dan ook zeer of IJVC een gelijkspel wel verdiende. Veel tijd om te treuren is het echter niet, want aanstaande zaterdag wacht de volgende ‘clash’. Dan mag de equipe van Boot richting Creil om aan te treden tegen Creil-Bant. Deze ploeg staat naar mijn mening te laag op de ranglijst en bovendien is niet iedereen heel uit de strijd gekomen afgelopen zaterdag. In IJlst kwam IJVC nog goed weg, nadat het via een houdini-act terugkwam tot 3-3. Wil IJVC mee blijven doen in de top 5, moet deze lastige wedstrijd toch echt winnend worden afgesloten.