Na de laatste wedstrijd van het vorige seizoen tegen Omlandia zijn er een hoop dingen veranderd bij IJVC. Een aantal vaste basisspelers zijn vertrokken en ook heeft het vlaggenschip van IJVC een nieuwe trainer aan het roer, namelijk Sido Postma. Zoals inmiddels wel bekend is is Sido overgekomen van de “Wéé Péé Béé”. Een ploeg die we ook weer tegen gaan komen in de competitie. De selectie van dit seizoen kent ook een aantal nieuwe namen, zo zijn Joppe Kramer en Joël de Groot overkomen vanuit de JO-19 en maken Age Osinga, Ruurd Visser, Jelmer de Boer en Rick Koopman de overstap van de b-selectie naar de a-selectie. De twee laatstgenoemden maakten gisteren al hun rentree in de oefenwedstrijd tegen Sneek Wit Zwart.

Genoeg inleiding. Nu naar de oefenwedstrijd van donderdag 17 augustus tegen Sneek Wit Zwart. Deze wedstrijd werd afgewerkt op Sportpark de Utherne.

IJVC begon de wedstrijd dominant zonder echt kansen te creëren. Achterin starten de bekende namen; Sybrandy, Spoelstra, Nooitgedagt en Bruggenkamp. Dit was dan, samen met doelman Hoekstra, de enige linie die nog een beetje intact was gebleven als je het vergelijkt met de laatste wedstrijd in Bakkeveen. Voorin en op het middenveld stonden zes mannen die voorheen hier niet speelden, maar waar deuren sluiten openen ook weer deuren en onder trainer Postma start iedereen weer op 0. Na 20 minuten spelen kwam de lange bal van achteruit en controleerde Stienstra de bal uitstekend. In zijn aanname omspeelde hij al de laatste man, maar stuitte uiteindelijk op de doelman. Na het eerste kwart kwam Sneek Wit Zwart er gevaarlijk uit. Na slordig balverlies op de middellijn begon het te draaien bij de Sneekers en maakten zij ook het eerste doelpunt van de avond. Een goed uitgespeelde aanval over rechts leverde Sneek Wit Zwart de 0-1 op. Na de 0-1 pakte IJVC de draad op en begon het beter te voetballen zonder echt grote kansen te creëren, maar met een jongen als Nooitgedagt in het team is elke corner sowieso een kans en dat bleek 10 minuten voor rust. Na een strakke corner van Koopman wist Nooitgedagt de 1-1 binnen te knikken. Na de 1-1 had IJVC het momentum en leverde dat in de blessuretijd ook gelijk de 2-1 op. Reitsma wist Zijsling in de diepte te sturen en die was niet van de bal te krijgen en schoot de bal strak in de linkerhoek.

In de tweede helft kwamen er 5 nieuwe namen binnen de lijnen. Sybrandy was voor rust al uitgevallen met een blessure, anders waren het er in de rust zelfs 6 geweest. De tweede helft was niet om over naar huis te schrijven. Veel vaste patronen van vorige jaren zitten er nog niet in en dat is logisch te noemen. Het was een slordige helft over en weer en Sneek Wit Zwart kreeg de betere kansen. Twee keer was Jelmer de Boer de redder op de lijn en daarom mag je dat gerust een rentree noemen om tevreden over te zijn. IJVC leek de wedstrijd te gaan winnen, maar toen kwam pardoes een penalty. Aanvoerder Albertsma kreeg de bal tegen de hand en de scheidsrechter twijfelde niet. Deze penalty werd zuiver binnengeschoten en eindigde deze eerste oefenwedstrijd in 2-2.

Genoeg aanknopingspunten voor de formatie van Postma. In de eerste oefenwedstrijd van het seizoen draait het natuurlijk niet om resultaat, maar als je dan toch bezig bent wil je de wedstrijd ook graag winnen. De eerstvolgende oefenwedstrijd is dinsdag 29 augustus thuis tegen Beetgum. Graag zien we jullie dan weer langs de lijn.